Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Élelmiszer-ipari kiállítás csütörtöktől Szegeden

A látogatóknak nem kell belépőt venniük, és a kiállítók is ingyen kapnak szállást, ellátást és standot azon a szeptember 22-én kezdődő kiállításon, amely Az Eurorégió éléskamrája nevet viseli.
A Duna–Körös–Maros–Tisza Euroregionális Együttműködés kht.-ja egy egész rendezvénysorozatot tervez, az első szakkiállítás és konferencia a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és -biztonság jegyében zajlik szeptember 22-én, 23-án és 24-én a Hangár Expo területén Szegeden, a Kereskedő köz 4. szám alatt. Októberben a turizmus, november elején az egészségügy, majd a biztonságtechnika, az informatika területén dolgozó cégek, szervezetek mutatkoznak be.

A cél – mint a csütörtöki sajtótájékoztatón Csókási Eszter, a kht. ügyvezető igazgatója és Marosvári Attila, a DKMT magyar nemzeti koordinátora elmondta – az, hogy a különböző fejlettségű magyar, vajdasági és romániai cégek vezetői, tulajdonosai találkozzanak, kicseréljék tapasztalataikat, üzleteket kössenek egymással. Sok olyan kis- és középvállalkozás működik mindhárom országban, amelynek máskülönben nem lenne módja a bemutatkozásra. Mivel a résztvevőknek csak az utazás költségeit kell állniuk, várható, hogy sokan eljönnek.

A kiállítások megrendezését román–magyar viszonylatban az unió Phare-CBC programja 250 ezer euróval segítette, a magyar Külügyminisztérium pedig húszmillió forintot adott arra, hogy a szerbia-montenegrói cégek is eljöhessenek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom