Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Élelmiszercsomag és szabadtéri jegyek rászoruló családoknak

Szeged - Közel húszezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akik államilag támogatott meleg ételhez csupán az iskolában, óvodában jutnak.
Az ő étkeztetésüket a nyári szünetben csak egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják a családok biztosítani. A gazdasági válság miatt jelentősen visszaesett az egyéni adományok száma, ezért is jelent nagy segítséget a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek!" elnevezésű figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciója, mellyel a tavalyi év után idén is ellátogattak Szegedre.

A Dugonics téren száz, az önkormányzat szociális irodája szerint leginkább rászoruló, hátrányos helyzetű család vehette át a Metro Áruház 3500 forint értékű, tartós élelmiszerekből összeállított csomagját. Az adományokat az olimpiai bajnok Douchev Janics Natasa, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok művészei adták át.

Élelmiszerosztás a Dugonics téren. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– A legfontosabb adni. Akinek lehetősége van rá, tegye meg – fogalmazott Csákányi Eszter. Hernádi Judit pedig azt mondta, azért állt a kezdeményezés mellé, mert a sok adományozási lehetőség közül azokat tartja a legfontosabbnak, ahol gyerekekről van szó.

A családok között az élelmiszercsomag mellett 500 jegyet is szétosztottak a Szegedi Szabadtéri Játékok Víg özvegy című produkciójának bemutatójára.

Élelmiszercsomagot és szabadtéri jegyeket kaptak a rászoruló családok. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Ennek igazán örülök, hiszen ilyesmire biztosan nem telik nekünk – mondta Fenyvesi Istvánné, aki férjével hat kiskorút nevel úgy, hogy egyiküknek sincs munkája. – A csomagban is bármi van, nagyon jól jön – tette hozzá, miközben kislányai már a hatalmas szatyorban kotorásztak.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány az elmúlt három évben 24 településen 480 gyermeket támogatott. Tegnapi akciójával arra is igyekezett felhívni a figyelmet: idén az adományozási kedv visszaesése miatt a korábbinál kevesebb fiatal étkeztetését tudták megoldani. A helyszínen is fogadtak adományokat: egy óra alatt több mint tízezer forint gyűlt így össze, melyet szintén hátrányos helyzetű családok kaptak meg.

Olvasóink írták

 • 14. báttika 2011. július 07. 22:25
  „Smalltown, remélem a 4 hozászólásból ki tudod hámozni a mondanivalónk lényegét.. De biztos ami biztos, egyszerűsítek: egy rászorulónak nem létszüksége egy szabadtéri jegy..
  Lenne még hozzáfűznivalóm, de egyszer már leírtam részletesen, és úgy gondolom az emberek többsége meg is érti.
  Nem arról van szó, hogy sajnálom, mert ahogy neked ki is kellett hangsúlyoznod, laptopról írok így van, csak ezt nem a faluházban osztogatták 2 csomag után... so legközelebb jól gondold át, hogy annak amit írsz van-e alapja.

  A kommentelés lényege még minidg az, hogy leírd a véleményed a cikkről, ahelyett hogy konfrontálódj!”
 • 13. jq 2011. július 07. 14:30
  „A társadalmi szolidaritás azt jelenti, hogy annak adnak, aki magától nem képes hozzájutni. Aki megdolgozik érte, annak nem adnak, mert megkeresi a rávalót. Más kérdés, hogy a szolidaritással nem illik visszaélni, mer rendkívül irritáló annak számára, aki dolgozik, és így az egészet finanszírozza.(És persze nem szabad hagyni, hogy az "eltartottak" jobban éljenek, mint az eltartóik...)”
 • 12. ibibi 2011. július 07. 08:54
  „Bármire szükségük lehet csak éppen szabadtéri jegyekre , arról szól a cikk ,hogy a rászoruló gyerekek , azok minek a szabadtéri jegy - Hernádi Judit csak a nevét adta , vagy adományozott is ? Az éhező gyerekek mellett lusta felnőtteket is lehet látni a képen aki sorba állnak a csomagokért.”
 • 11. kakoszeged 2011. július 07. 06:47
  „...szabadtéri jegyre hogyan lesz az ember rászoruló?...”
 • 10. kedves2010 2011. július 07. 06:21
  „A szabadtéri jegyek mi alapján lettek osztva? mert ha valakinek nincs élelmiszerre pénze az legalább éhes gyomorral művelődjön? közröhej! Aki meg 6 gyereket vállal az vállalja a felnevelését is,ne a társadalomtól várja el,hogy felnevelje!Jó lenne ha már végre eljutnánk oda,hogy ne minden a 3-6 gyerekes emberekről szóljon,mert akinek 1 gyereke van, és pont azért,hogy ne a társadalom nevelje fel ők mindenből kimaradnak! Szomorú !”
 • 9. smalltown 2011. július 07. 00:32
  „most epp mi is a gondotok? Ha itt kommentalsz, azt jelenti van kompjutered. Ha van kompjutered azt jelenti nem ehezel.Mindenbe es mindenkibe bele kell kotni?”
 • 8. báttika 2011. július 06. 21:43
  „ui: akkor én nem érdemlem meg?! hisz gyerek gyerek.. vicces ez”
 • 7. báttika 2011. július 06. 21:20
  „Nos, egyetértek azzal hogy segíteni kell másokon, főleg élelmiszerrel, hisz mind emberek vagyunk... A kisgyermekek nem tehetnek családi helyzetükről, vagy épp arról, mit vagy épp hogy mit nem adhatnak meg nekik a szüleik. Táplálkozniuk kell.

  Gyerekkorom óta dolgozok, segítek a családi vállalkozásban, vagy ha nem ott, máshol. Megtehettem volna, mint sok más gyerek, hogy pihenek 2 hónapot. De nem, nekem minden nyár erről szólt. Nyilván ennek meg is lett/van az eredménye.

  TEHÁT KÉRDEZEM én: annak aki tiszteségessen dolgozik, nap mint nap, annak nem jár semmi juttatás, kedvezmény???
  Tény, nem vagyunk rászorulva, megtehetnénk, hogy elmenjünk, akár minden nap... de nyilván mi ehelyett dolgozunk.. és mégis az kap aki "rászorul"?”
 • 6. Ferrer 2011. július 06. 21:16
  „"Who wants to work anyway?"”
 • 5. KamuNeni 2011. július 06. 16:39
  „Nem ertem hogy a havi 200,000 ezer forintos atlagkeresetbol ami az orszagban van hogy nem jut nekik elemiszerre?”
 • 4. Dr.Evazan 2011. július 06. 16:38
  „Ki az a Douchev ???”
 • 3. Dr.Evazan 2011. július 06. 16:36
  „Úgy látszik, nem fogynak a jegyek a Víg özvegyre...”
 • 2. Csecs 2011. július 06. 15:00
  „<moderálva>”
 • 1. niemand 2011. július 06. 14:37
  „Az élelmiszer csomag már megszokott, "megérdemlik", mert.....
  De a szabadtéri jegy? sok felnőtt, gyerek nem járt ott és még élelmiszer csomagot sem kap, pedig becsületesen él, talán hibája, hogy dolgozik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen Elevennel! Sorsoltunk a második forduló játékosai között

A szegedi MOL Kajak-kenu Világbajnokság előtt játéksorozatot indítottunk az esemény tiszteletére. Játsszanak velünk minden héten, itt a második forduló nyertese! Tovább olvasom