Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Életeket veszélyeztet a szén-monoxid

Több tragédiát okozott már az idei fűtési szezonban a szén- monoxid.
Tegnap délután egy idősebb házaspárt találtak holtan egy budaörsi családi házban – valószínűleg ők is a gyilkos gáz áldozatai. A Szegedi Kéményseprőipari Kft. közleményben figyelmeztet, mire ügyeljünk.

1. A kémények évenkénti tisztítása, illetve ellenőrzése elengedhetetlenül szükséges a biztonságos fűtéshez. A kémények jó működése azonban szükséges, de nem elégséges feltétele a biztonságnak.

2. Teljes biztonságot csak az jelent, ha a tüzelőberendezést rendszeresen szervizelik, és az égéslevegő folyamatos ellátása is biztosított.

3. Az eddigi baleseteket a tüzelőberendezések hőcserélő-
jének elszennyeződése vagy az égéslevegő-ellátás hiánya okozta. A kft. tapasztalatai szerint gyakoribb a baleset, ha régi lakásba új lakó költözik, aki nem ismeri a ház és a tüzelőberendezés kölcsönhatását.

4. Kérnek mindenkit, évente legalább egyszer győződjön meg róla, hogy biztonságos-e a fűtési rendszere. Szükség esetén kérjenek ingyenes szaktanácsadást.

5. Aki növelni akarja a biztonságát, annak érdemes szén- monoxid-érzékelőt vásárolnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsidőben megtelik a kormányablak

Csúcsidőben megtelik a kormányablak
Délelőtt és délután nincs parkoló, nagy a zsúfoltság és levegőtlen a Rákóczi téri kormányablak - panaszolták olvasóink. Megnéztük. Tovább olvasom