Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott a szanki baltás gyilkos

Szeged - Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy 28 éves férfit, aki egy szanki tanyán baltával vert agyon egy 61 éves, svájci állampolgárságú asszonyt.

A korábban már háromszor elítélt vádlott tizenötször sújtott le áldozatára, majd 168 ezer forintnyi értéket zsákmányolt.

A táblabíróság jogerős ítéletében nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit, aki legkorábban harminc év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi 2008 decemberétől egy jászszentlászlói tanyán dolgozott. Többször segített munkaadójának állatokat és takarmányt szállítani a későbbi sértett szanki tanyájára, s eközben ismerkedett meg a svájci asszonnyal, akiről megtudta, hogy egyedül él, s kitapasztalta, hogy mindhárom kutyája barátságos az idegenekkel.

A vádlott 2009. április 20-án fogházba vonult, mert egy korábban kiszabott pénzbüntetést nem fizetett meg, s azt szabadságvesztésre változtatták. Büntetéséből július 30-án szabadult, ezt követően néhány napra visszatért a jászszentlászlói tanyára. Augusztus 4-én haza akart utazni a Heves megyei Istenmezejére, az útiköltségre kapott is 6 ezer forintot korábbi munkaadójától, a pénzt azonban alkoholra költötte. Erősen ittas volt, amikor elindult a svájci asszony tanyájára azzal a tervel, hogy ellop egy birkát, s azt pénzzé teszi. A házhoz érve viszont úgy döntött, az épületben fog értékeket keresni.

A tanya gazdája a házból kilépve felfedezte a tornác mellett megbúvó, kezében baltát tartó férfit, és sikoltozni kezdett. Az asszony megpróbált védekezni, hátrálás közben azonban a földre esett. A férfi összesen tizenötször sújtott le áldozatára.

A gyilkosság után a vádlott átkutatta a házat, műszaki cikkeket és 100 ezer forintnyi készpénzt vett magához. Ezt követően a szőnyegbe csavart áldozatot derítőaknába dobta. A holttestet másnap a sértett ismerősei találták meg.

A bűncselekmény után a vádlott visszautazott szülőfalujába, Istenmezejére. A lopott pénzt felélte, a műszaki cikkeket megpróbálta értékesíteni. A rendőrség tavaly augusztus 8-án fogta el a férfit.

A vádlott az eljárás során beismerte a bűncselekmény elkövetését, a fellebbviteli tárgyaláson azonban nem jelent meg.

Olvasóink írták

 • 5. franzvon 2010. október 21. 20:07
  „A cellába milyen csatornakiosztású kábeltévé van bevezetve?
  Már csak ha mán fizetem ezután-szeretném tudniaztat.”
 • 4. dodó 2010. október 21. 17:48
  „Kár, hogy 5 perc alatt eltűnt. Biztosan sértő, - de kinek? A gyilkosnak? Nem hiszem, hogy olvassa...

  Meglepő módon ez brutális rablógyilkos is cigány.”
 • 3. flexsnake 2010. október 21. 12:59
  „30év és kint van....”
 • 2. Grabowsky 2010. október 21. 11:35
  „Ez az!!! Ötessük még pár évig!!!”
 • 1. dublini 2010. október 21. 11:00
  „Mint a fegyveres rablonak: 5 perc felfüggesztett büntetést!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felnőttképzési roadshow

Szeged - A Művelődés hete – tanulás ünnepe 2010 jegyében Felnőttképzési Kerekasztal RoadShow… Tovább olvasom