Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Életmentő eszközök a mentőknek

Szeged - Csongrád megye minden mentőállomása részesült az életmentő eszközöket tartalmazó adományból.
– 1,1 millió forintot gyűjtött össze a személyi jövedelemadók 1 százalékából a Mentés a Jövőért Alapítvány. Az adományból – többek között – a törött végtagok rögzítésére alkalmas vákuumsínkészletet, 4 garnitúra speciális égési kötszert, LED-es fejlámpákat, 3 szén-monoxid-érzékelőt kaptunk – mutatja Zentay Attila, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet orvosigazgatója.

Fotó: Újszászi Ilona
Fotó: Újszászi Ilona

A szegedi, a hódmezővásárhelyi, a makói, a szentesi, a csongrádi, a kisteleki, a mórahalmi és a ruzsai mentőállomás eszközparkja a helyi igények szerint is bővült: például speciális légútbiztosító, illetve a gyógyszer felszívódását gyorsító eszközökkel. A 2004-ben a dél-alföldi légiszolgálatot is elindító Mentés a Jövőért Alapítvány továbbra várja az adományokat, az 1 százalékos felajánlásokat.

Olvasóink írták

  • 3. heró 2012. január 02. 10:59
    „Ha Zentay Főorvos úr koordinálja az eszközöket akkor a lehető legjobb kezekbe fog kerülni!!!!”
  • 2. polo 2012. január 02. 10:47
    „És a több száz mentőautó amibe nem jutott? Ezeket az államnak alapból kellene biztosítani, hogy jól felszerelt mentőegységek tudjanak kivonulni és éltetett menteni valamint a dolgozok is biztonsággal és nagy rutinnal tudják ezeket használni.”
  • 1. donkorda 2012. január 02. 10:04
    „Örülök hogy megkapták ezeket az eszközöket, de sajnos hír értéke van egy égési kötszernek... Jobb helyeken alapból jár, nem az alapítvány kellene beszerezze.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem odafent, idelent dől el a cigány sorsa

Tisztességes munka az Azori-szigeteken megtárgyalt Összeurópai Roma Stratégia... Tovább olvasom