Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Elfogatóparancs Szemely György ellen - fotóval

Kistelek - Emberölés bűntett gyanúja miatt nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. Szemely Györgyöt keresik.
Az ügy kezdetben eltűnés miatt indult: július 13-án bejelentés érkezett arról, hogy egy 21 éves baksi nő, valamint volt élettársa, egy 24 éves kisteleki férfi ismeretlen helyre távozott. A rendőrség a polgárőrség bevonásával több alkalommal terepkutatás végzett. Szeptember 9-én - lakossági bejelentés alapján - megtalálták a férfi kerékpárját, majd egy nappal később rendőrök bukkantak a 21 éves nő holttestére Balástya külterületén. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyszíni szemle adatai, valamint az eset összes körülményeit figyelembe véve emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el. Az eljárás során tucatnyi tanút hallgattak ki a nyomozók, valamint igazságügyi orvosszakértőt vontak be. A nyomozás eddigi adatait értékelve a rendőrség országos elfogatóparancsot bocsátott ki Szemely György 24 éves kisteleki lakos ellen, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

Szemely György.
Szemely György.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág vezetője 500 ezer forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, vagy a körözött férfiről bármilyen információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 107-es, vagy 112-es segélyhívószámok valamelyikén, vagy hívják a Telefontanút a 80/555-111-es telefonszámon.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető tartózkodási helye közvetlenül azonosíthatóvá válik és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új eljárás indul Partiscum-ügyben

Az LB a részítéletben javarészt hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla másodfokú jogerős döntését. Tovább olvasom