Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Elfogytak a jegyek a Valahol Európában első előadásaira

Szeged - Már a hét elején sem lehetett jegyet váltani az idei szabadtéri musicalbemutatójának első két előadására. A szereplőgárda kedden költözik ki a Dóm térre, addig is kemény munka folyik a nagyszínházban.
Gyerekcsapat seregli körül a padot a színház művészbejárója előtt. Először nem látni, mi hozza lázas izgalomba őket, majd kidugja a fejét két láb között egy elégedett fekete kutyus: Alföldi Róbert Pankája. A gazdi hátradőlve élvezi, hogy most éppen nem ő van a rajongás középpontjában.

A kis csapatban ott toporog Grünwald Dávid, aki Kuksit alakítja a megrendítő világháborús történetben, és egymás mellett, teljes egyetértésben a két Pötyi: a cserfes, barna copfos Patai Anna, a Megasztár kis felfedezettje és a halk szavú, szöszi Hajdú Virág.
A Valahol Európában musicalbemutató gyerekszínészei és a felnőttek – köztük Mácsai Pál, Alföldi, Tompos Kátya, Szőcs Artur és Keresztes Tamás – még a kőszínházban próbálják a Béres Attila rendezte darabot, kedden azonban birtokba veszik a Dóm téri színpadot, ahol tíz nap szabadtéri próbafolyamat után augusztus 12-én színre kerül a magyar kultmusical.

Mácsai Pál és Grünwald Dávid a musical egyik jelenetét próbálja.
Mácsai Pál és Grünwald Dávid a musical egyik jelenetét próbálja.

Ganxsta és Trokán Nóra is érkezik jövő héten

Augusztus 5-én és 6-án kerül színre a kecskeméti színház vendégjátéka, a Popeye Újszegeden. A „zenés hajózás" felhőtlen családi szórakozást ígér, olyan sztárokkal a főszerepben, mint Ganxsta Zolee és Trokán Nóra. Jegyek erre az előadásra is már csak korlátozott számban kaphatók.

Benn, a színházban azonban már kemény munka folyik, nincs idő elkalandozni holmi kutyusok felett. Tompos Kátya – mint Suhanc – éppen kést szorít Géczi Zoltán, Tróger nyakához, amikor Grünwald Dávidnak oda kell lépnie a Hosszút alakító Szőcs Arturhoz, hogy elhaló hangon közölje vele: nagyon szomjas.

Hátul egy rakáson kuporog a több tucat gyerek, várva, hogy nekironthassanak Keresztes Tamás karakterének, aki úgy tűnik, kaját hoz egy zsákban. Amikor a színpad elején zajló jelenet alatt félhangosan duruzsolnak, Béres Attila keményen rájuk szól, nincs kecmec, koncentrálni kell. Aztán szinte megfagy a levegő a nézőtéren is, amikor Dávid és Virág kézen fogva énekli: Föld anya, Ég anya, szólj, hogy melyik az a hely, tudod, ahol nem kell félni…

A produkciót hat estén játsszák augusztusban, az első két előadásra már egyáltalán nem lehet jegyet kapni, a többire is csupán összesen pár száz belépő szabad, igyekeznie kell tehát annak, aki látni szeretné az idei fesztivál egyik leginkább várt darabját.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiai bűvölet a szegedi füvészkertben

Változatos programokat kínálva ez a hétvége az újszegedi füvészkertben minden a lótuszról szól. Tovább olvasom