Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Elgázolta, felvette, majd kilökte az autóból a nénit

Szeged - Elütöttek a zebrán egy 83 éves szegedi asszonyt szombaton a tarjáni víztoronynál. Az eset hátborzongató módon folytatódott: a gázoló betuszkolta Margit nénit az autójába, de a súlyosan sérült idős nőt nem a baleseti sebészetre, hanem Baktóba vitte, ott kidobta a kocsijából, majd elhajtott.
– Még mindig reszketek! Nézze meg, remeg a kezem és a lábam! – mondja a szegedi egyetem baleseti sebészeti klinikáján Margit néni. A 83 éves asszonyt a tarjáni víztoronynál, a kijelölt gyalogátkelőhelyen szombat reggel hét óra előtt öt perccel elütötte egy „sötét színű" autó, azóta már kiderült, hogy egy Skoda. A Budapesti körúton lakó Margit néni egy kosárral a kezében a Penny Marketbe tartott, kenyeret, tejet akart vásárolni.

– Az autó nagyon gyorsan jöhetett, előtte elengedtem egy másikat, és akkor nem láttam. Az ütközéstől elestem, rázuhantam a garabolyra, ami összetört. A szemüvegem is leesett, nem lett meg. Akkor még nem éreztem fájdalmat, nagy nehezen felálltam – meséli el-elcsukló hangon Margit néni.

A gépkocsi vezetője megállt, előbb megkérdezte az idős nőtől, hogy „Mamikám, fáj-e valamije?", majd betuszkolta az autó jobb hátsó ülésére. A jármű vezetője, az asszony szerint egy harminc év körüli férfi előtte azt mondta, ne hívjanak rendőrt, beviszi ő a sürgősségire, induljanak, ne tartsák fel a forgalmat. A balesetet többen is látták, egy nő odakiáltotta: „Aztán oda is vigye, mert megismerjük magát!"

A baleseti sebészeten fekvő Margit néni kezén jól látszanak a sérülések. Fotó: Segesvári Csaba
A baleseti sebészeten fekvő Margit néni kezén jól látszanak a sérülések.
Fotó: Segesvári Csaba

– Mivel a lányom nélkül én már nem nagyon megyek sehová, kértem az autó vezetőjét, hogy előbb hozzájuk vigyen. Nem messze laknak, a férjével és a kisebbik lányunokámmal Baktóban élnek. Amikor odaértünk a házhoz, a férfit megkértem, csengessen be. Kiszállt, de azzal tért vissza, hogy nincsenek otthon. Kértem, ismételje meg, de ugyanazzal jött vissza. Rosszat sejtettem, ugyanis tudtam, hogy a vejemnek és az unokámnak mindenképpen otthon kell lennie. Mondtam neki, hogy akkor menjünk vissza a baleset helyszínére, és hívjuk ki a rendőröket – folytatja nagy fájdalmait legyűrve, az ágyán felülve a nyugdíjas asszony.

Súlyos sérülések

Margit néninek a balesetben eltört egy csont a jobb térdében, megsérült a fején, zúzódások borítják a bal kézfejét, karját és mindkét lábát. Sérülései súlyosak, nyolc napon túl gyógyulók.

A skodás azonban nem a tarjáni víztorony, hanem a töltés irányába indult. Margit néni megkérdezte, miért erre mennek, mire a férfi azt mondta, a főút erre van. Az idős nő ekkor már nagyon rosszat sejtett, félt, de csak annyit tehetett, hogy átcsúszott a vezető mögötti ülésre, és amikor meglátott egy velük szembe közeledő világos színű autót, menet közben kinyitotta az ajtót. „Hátha feltűnik nekik!" A skodás ráripakodott, menet közben becsukta és bezárta az ajtót. Margit néni megpróbálta megragadni és megharapni „elrablója" kezét, de ez az akciója nem sikerült. Átmentek a töltésen, el a Bika-tó mellett. Az asszony hátulról megragadta a férfi fejét, belekapaszkodott a fülébe, de az „emberrabló" kiszabadította magát. Füldugója a nő kezében maradt.

– Ekkor már nem „mami", hanem „nyanya" voltam. Az autó megállt a néptelennek tetsző Pihenő utca végén. A férfi kipattant, kinyitotta a hátsó ajtót, kirántott, és belökött a pocsolyába. Ha jól emlékszem, közben azt kiáltotta, hogy „Kellett ez, nyanya?". Elestem, elterültem. A víz legalább 20 centiméteres volt. A csizmámba befolyt a sáros lé, a ruhám pillanatok alatt átázott, a bőrömön éreztem a hideget. A férfi mellém dobta az összetört kosaramat is, majd elhajtott – meséli újra és újra átélve a történteket Margit néni. A 83 éves asszony nagy nehezen felállt, fájt a lába és a keze. Nem tudta, mitévő legyen. Egyre jobban fázott. A hideg átjárta az egész testét. Egy nő elhaladt mellette, de nem segített neki, még csak rá sem nézett. Nemsokára egy férfi bukkant fel, Margit néni tőle kért segítséget. A férfi nem habozott, azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget.

Margit nénit itt, a sáros Pihenő utcában lökték ki a kocsiból. Fotó: Segesvári Csaba
Margit nénit itt, a sáros Pihenő utcában lökték ki a kocsiból.
Fotó: Segesvári Csaba

– Hálás vagyok annak a férfinak, az életemet köszönhetem neki. Ha nem segít, valószínűleg tüdőgyulladást kapok, és meghalok. A mentősöknek és a rendőröknek is köszönettel tartozom, mindent megtettek, hogy mielőbb megfürödhessek és száraz ruhába bújhassak. Annak a férfinak, aki elgázolt, és mondhatjuk úgy is, hogy elrabolt, egyszer szeretnék a szemébe nézni. Megkérdezném tőle, miért lökött a pocsolyába, miért nem tett le inkább a fűbe, vagy miért nem hagyott ott a lányomék házánál – fejezi be a számára is hátborzongató történetet a 83 éves Margit néni.

Rendőrkézen a gázoló!

A Szegedi Rendőrkapitányságon a baleset után néhány órával már kihallgatták a gázolót. A 43 éves szegedi férfi megtudta, hogy azonosították és keresik, ezért önként jelentkezett. Közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása és személyi szabadság megsértése miatt folyik ellene büntetőeljárás. A férfi beismerő vallomást tett, de „tettére magyarázatot nem adott" – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. tulipant 2009. március 20. 00:46
  „Tisztelt hozzaszolok, szerintem nem kellene itt a sofort annyira vedeni. Nem tudjuk tenyleg hogy mi tortent valojaban, de ha csak a fele is igaz a sztorinak mar az is sok! A nenit elutottek a zebran! Mar ez is egy kicsit eros, ott neki volt elsobbsege. Utana pedig a sofor "jovoltabol" a korhaz helyett egy pocsolyaban kotott ki!!! Meg ha egy rigolyas bolond oregasszony lenne is, ennek semmi koze ehhez. A balesetet tulelni joga lett volna, es a sofor ezt nem biztositotta neki, sot!”
 • 94. hovamar 2009. január 20. 12:25
  „Istenem ezt a fas...got!
  A sofőr hibázott mert nem a kórházba vitte a nénit. Utólag biztos bánja is . De mondhatni "jóhiszemű" volt, hogy az öregasszony kívánságát próbálta teljesíteni. Aztán nem csodálom, hogy kiakadt, ezek az idősek tudnak "csuda-dolgokat" művelni. Nekem is van nagyanyám-tudom milyen hisztisek. Szóval annyira nem volt szarul, hogy kinyissa a kocsiajtót menetközben ( sofőr gondolom megkapta 2. infarktusát! ) aztán meg elkezdi ütlegelni meg harapdálni-az eszemet dobom el, mint valami rossz paródia. Akárki akármit is mond, nagy valószínűséggel én is kiraktam volna a kocsimból az első adandó alkalommal. Tutira kiakadt a csávó. Bár persze ez nem helyes dolog, mert tényleg érhette volna valami végzetes is a nénit és akkor már súlyosabban büntetésre számíthatna a sofőr.
  Szóval Kedves Sofőrök! Legyen ez tanulópélda mindenki számára! Mentőt kell hívni, azt kész. Azt nincs ez a tragikomédia ami ezzel a szerencsétlen sofőrrel történt.
  A cikkhez meg gratulálok mesemondó Oláh Úr! Majdnem elríttam magam rajta!:((”
 • 93. yvan16 2008. december 31. 08:36
  „Kedves Luckatosh ! RESPECT :D”
 • 92. Luckatosh 2008. december 30. 01:07
  „Gabriella, csak Obama urnak (megis egy elnokrol van szo )es csak az o lelki nyugalmaert vagyok a sofor es csakis mert karacsony van. Teged nem reszesitelek ebben a kegyben. Neked csak ugy mint mindenki masnak tovabbra is Mrs Luckatosh , az esemenyeket a sajat pszichopata modjan analizalo, a tarsadalom mocska, kulsos szemely maradok.
  Gyurcsanyi Viktor monnyon le!”
 • 91. Kaccc 2008. december 30. 00:13
  „Lebukott, ellentmondásba keveredett. Kérjük elmeszakértői vizsgálatát is. És amennyiben hülyének minősül, természetesen azonnal ki kell engedni.”
 • 90. Nagygábor 2008. december 29. 23:03
  „Luckatush Gázoló Gazember Úr, eddig azt írta, hogy nem így történt!
  Akkor hazudk, mint gondoltam! :-))))”
 • 89. Luckatosh 2008. december 29. 19:17
  „De vallok neked Barack.
  Elutottem a neniket veletlen,majd gondoltam ha mar olembe hullott egy mama megkocsikaztatom 1 kicsit. Mondtam hat elviszem ahova akarja. Hat a csaladjahoz kerte. El is vittem. Itt, bar konnyeden leadhattam volna az oreg holgyet es mehettem volna dolgomra, de ugy gondoltam tanitok meg neki 1 utolso lecket. Hat ugy tettem mintha becsongetnek es nem nyitnanak ajtot. Majd ezt a meset be is adtam neki. Erre o gyanakodni kezdet es mondta hogy vigyem vissza a baleset helyszinere nosztalgiazni ami egy nagyon logikus lepes ilyen esetben. Orvoshoz menni doreseg lett volna a mai egeszsegugyben uralkodo allapotok miatt. Na gondoltam , most majd megtanulja, hogy idegenek kocsijaba tobbet ne szaljon be, hat fogtam kivittem 1 kieso helyre addig kocsikaztam mig egy hideg saras tocsat nem talaltam es Margitasszonyt belehjitottam.
  Remelem igy mar mindenkinek tetszik, es hiheto a tortenet, es engem is ujra szimpatikus embernek talalnak.
  A DM is ezt irta, csakis igaz lehet :-)))”
 • 88. Luckatosh 2008. december 29. 17:34
  „Mar evek ota nem elek Szegeden csak x szegedikent lelkes olvasoja vagyok a a Ludas Matyi magazin melto utodjanak a Delmagyarnak!”
 • 87. Luckatosh 2008. december 29. 17:28
  „Kedves huje Obama ur ,
  Maganak sem a szovegertes az erossege ,ezert hagy idezzek sajat soraimbol hatha igy sikerul betoltenem az on okos felyeben tatongo urt.
  85. "...mi hogy gondoljuk az esetet..."
  Ez magyarul kb annyit jelent, feltetelezzuk. Ha en lettem volna a sofor nem gondolnak hanem tudnak.
  De ha onnek ez kulon kielegulest jelent, csak az on reszere en vagyok a szoban forgo sofor. Remelem ezzel sikerult hozzajarulnom a karacsonyahoz Hulye Ur. :-DDD
  Reszletes beszamolok a 72-es es 73-as kommentek alatt olvashatoak”
 • 86. BarackObama 2008. december 29. 08:12
  „Luckatosh, szóval Ön gázolta el a nénit, és Ön volt az, aki kidobta egy pocsolyába!
  Sokan megkérdezték itt a fórumon, hogy a sofőr miért nem szólal(t) meg, köztük én is. Vártunk! De most végre megtudhatjuk, hogy pontosan mi tötént, illetve a gázoló variációját is olvashatjuk. Hiszen azt, hogy mi történt, csak két ember tudja, az elgázolt, meg a gázoló. Az előbbi elmondta.
  Maga arról ír, hogy az nem úgy történt. Akkor maga lehet a sofőr!
  Várjuk. Izgatottan.
  Rézletes beszámolót legyen szíves.”
 • 85. Luckatosh 2008. december 29. 07:56
  „Gabriella! Ha nem az anyazassal lettel volna elfoglalva, hanem elolvasod azt hogy mi hogy gondoljuk az esetet ahhoz a logikatlan sztorihoz kepest amit a cikkben elenktartak, nem tennel fel ilyen kerdest.”
 • 84. Nagygábor 2008. december 28. 23:05
  „Azon töprengek, hogy mi bene a bulvárturmix!!! Nem jövök rá!
  Itt a cikkek tartalmától függetlenül csak az az "értelmes hozzászólás, hogy a többség egymást és/vagy az újságot anyázza.”
 • 83. Kaccc 2008. december 28. 21:29
  „Azért reménykedem, hogy kiderül az igazság, és azt is megírja a kedves Délmagyar.”
 • 82. Luckatosh 2008. december 28. 19:41
  „Irhattam volna B. Margit 83 is. Csak 1 pelda volt arra hogy 1 sztoribol mennyi igaz a media turmixgepe utan.”
 • 81. Nagygábor 2008. december 28. 15:32
  „De ki az az L. Imre 38???????

  Kacc, nincs vita közöttünk, várjuk meg, mi lesz a vége.
  Nem kekeckedni akarok, de az autó vezetője, amikor meglátta, hogy egy gyalogos "rohan" át a zebrán, beletaposhatott a fékbe, nem gázt adott!

  A pocsolya víze pedig hideg, mit tegyünk így december közepén is túl.

  Sofőr!! Írj!!!

  Margit néni! Gyógyulást!!!

  Nagy Gábor”
 • 80. Luckatosh 2008. december 28. 12:23
  „Hasonloan latjuk Kaccc. Ez egy tipikus bulvarlapfogas hogy total atalakitanak egy szimpla sztorit, hogy nagyobb visszhangot keltsen. Tobb esetben tapasztaltam mar ezt az effektust mikor olyan esemenyekrol olvastam amit tenyleg tudtam hogy tortent valojaban. Alig lehetet a sztorira ismerni, a valosagalapja csak annyi volt hogy valoban L. Imre 38 volt a tortenet hose.”
 • 79. Kaccc 2008. december 28. 10:02
  „Lehet, hogy én érzem rosszul. De nekem ez a rész akkor is túl "irodalminak" tűnik, mintha egy regényt olvasnék: "A 83 éves asszony nagy nehezen felállt, fájt a lába és a keze. Nem tudta, mitévő legyen. Egyre jobban fázott. A hideg átjárta az egész testét."

  Átolvastam újra a cikket, és szerintem ellentmondásos az a rész, ahol az ütközést írja le, mert ha tényleg annyira nagyon gyorsan jön az autó, akkor nemcsak fellöki. Kövezzetek meg nyugodtan, de elolvastam úgy az írást, hogy próbáltam a sofőr helyébe beleképzelni magam. Fellökök egy idős nőt a zebrán, de némileg megnyugató a tudat, hogy felkel, ezért valami hülye ötlet miatt azt gondolja, hogy ide nem kell mentő, elviszi ő a kórházba. A nő kérésére a házhoz hajt vele, ahol nem nyitnak ajtót, erre továbbviszi a nőt (feltehetően valamelyik kórház felé), aki bepánikol, és kinyitja az ajtót, amitől persze a sofőr frászt kap, hogy nehogy már még ki is essen a néni, erre mérgesen rázárja az ajtót, mire a hölgy megtámadja. Vezetés közben elkezdi tépni a fülét, meg a haját, és harap is, most úgy őszintén, erre ti mit lépnétek???

  Nem a sorfőrt akarom védeni, mert hibát követett el azzal, hogy nem hívott a balesethez mentőt, rendőrt. Csak belegondoltam, hogy ez a szitu, ha vezetnék városban, bizony velem is előfordulhatna.”
 • 78. Nagygábor 2008. december 28. 00:08
  „Szia Kaccc! Néhány dologban 1-etértünk, de nem mindenben. Talán 1szer megtudjuk, hogy a sofőr mit tett és mondott. A cikk jól felnyomott pár embert!! Az jóóóóóóóóóóóóó! Jó lenne, ha a pilóta legalább itt beszélne! Ismeri valaki???????????
  Ja, vélemény nincs!!! Mindent a mama meg a dagi szóvivő mondott.:-))))))))))”
 • 77. Luckatosh 2008. december 27. 20:02
  „ogabi, nagygabi, EN VAGYOK A GONOSZ HOKUSZPOK. :-DDD hihetetlenul gonosz vagyok, reggelire gyerekeket szoktam enni. Lehet hogy nem szepirodalmi stilusban fogalmazok mert az mino unalmas, de azert ketlabbal jarok a foldon. Ti mindent ugy fogyasztotok ahogy a media eletektarja. Mast meg nem olvastunk toletek minthogy valakit kritizaltok (most epp en vagyok soron). Egyebkent meg 1 tagbaszakadt cigany vagyok, tudom az ipe cimeteket es el fogok veletek banni nagyon gonosz modon. A moderatorral naponta 1utt iszunk ugyhogy ne csodakozz. Ja es nem Sari, hanem Rozalia”
 • 76. Kaccc 2008. december 27. 18:49
  „Na, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége. Amúgy a cikk nem írja, hogy a sofőr mit ismert be. Mert gondolom a balesetet, azt beismerte, meg hogy elvitte a nénit a lányáékhoz, ahol senki nem nyitott ajtót. Én azért feltételezem, hogy ezek után a sofőr nem kidobni akarta a nénit, hanem tényleg kórházba vinni, de az megijedt, és rátámadt a sofőrre, és a sofőr ezért dobta ki (vagy a néni nyitotta ki az ajtót, és kiesett???), vagy a néni csak menekülni akart, és mikor a sofőr megállt, kiugrott, és elesett a pocsolyában.

  Lehet engem szidni, hogy de gonosz vagyok, hogy ilyesmit feltételezek. Én csak józan ésszel, pártatlanul elolvastam a cikket, ami szerintem tele van túlzásokkal. Egy ÚJSÁGÍRÓNAK úgy hiszem, hogy tárgyilagosan, saját véleményét nem beleszőve kellene írnia.”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TIK, tanposta és lakóház az élen

Szeged - Folyton változik a településkép, de nem mindegy, hogy azt milyen épületek gazdagítják vagy rombolják – véli Szeged fejlesztési alpolgármestere, Nagy Sándor. Tovább olvasom