Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Elhunyt barátjuk családjának gyűjtenek

Szeged - A tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában elhunyt Szabó Olivér barátai szociális alap létrehozását kezdeményezték: a Karitáció Alapítvány számlaszámára várják az adományokat, amelyeket teljes egészében a fiatalember özvegyének és gyermekének utalnak.
– Csak Alina miatt próbálom vonszolni magam, és túlélni, ami történt. Abban bízom, hogy a szülés után kicsit kerekebb lesz a világ. Várom, hogy megfoghassam, hogy újra láthassam benne Olivért – hallottuk Szabó Olivér özvegyétől, a 8 hónapos terhes Petrától. A 29 éves szegedi nő egy évvel esküvőjük után, szeptember 8-án vesztette el férjét.

Megírtuk: a fiatalember a szüleihez tartott autójával a Szabadkai úton. Házuk előtt néhány méterrel hirtelen elvesztette az eszméletét, és egy fának ütközött. A mentők több mint egy órán át küzdöttek az életéért a szülők és a feleség szeme láttára – hiába. A 32 éves férfi szívében elvékonyodott egy érfal, ez szakadt el egyik pillanatról a másikra. Csütörtökön családja, barátai, ismerősei kísérték utolsó útjára az Alsóvárosi temetőben.

A tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában elhunyt Szabó Olivér barátai szociális alap létrehozását kezdeményezték. Fotó: Schmidt Andrea
A tragikus hirtelenséggel, 32 éves korában elhunyt Szabó Olivér barátai szociális alap létrehozását kezdeményezték.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem ismertem nála jobb embert. Mindig, mindenkinek segített. Egyszer kismacskákat találtunk az utcán, hazavitte, felnevelte őket. Nagyon jó humora volt. Ha valami bajod volt, mondott rá valami frappánsat, és rögtön jobb kedved lett. Nagyon várta a kisbabát. Azt mondogatta, majd együtt tologatjuk a babakocsiban. Feldolgozhatatlan, ami történt. Igaz a mondás: a jók rövid életűek – mondta Báló Tamás. Olivér egyik legjobb és legrégebbi barátja több ismerőssel együtt szociális alap létrehozását kezdeményezte – a születendő kisbabát támogatják.

Segítség a családnak

– Olivér kuratóriumi tagként mindig nagylelkűen segédkezett az alapítvány munkájában. Ebben a helyzetben egyértelmű volt, hogy valamilyen módon támogassuk a feleségét és a félárván maradt kislányt. Szociális segítő alapot nyitottunk: a Karitáció Alapítvány elkülönített számlaszámára (CIB Bank, 10700062-48244909-52100008) várjuk a nagylelkű adományokat, amelyeket teljes egészében eljuttatunk a családnak – mondta el lapunknak Fődi Brigitta, a Karitáció Alapítvány kuratóriumának elnöke.

– Olivér a Karitáció Alapítvány kuratóriumi tagja volt – betegeknek, rászorulóknak, tehetségeknek segített. Az alapítványt a baráti társaságunk tagjai működtetik, így egyértelmű volt, hogy ezen keresztül szeretnénk segíteni Petrán, aki itt maradt egyedül a kislánnyal és a terhekkel. Bízunk benne, hogy sok jóérzésű ember támogatja a kezdeményezésünket – magyarázta Tamás.

– Tudtam, hogy Olivérnek olyan barátai vannak, akik mindig mellette álltak, és ezáltal mellettem is. Sosem hagynának cserben. Rettenetesen szerették, ebből a szeretetből most nekünk is bőven jut. Nagyon jólesett, hogy ilyen gyorsan kitalálták: segítenek nekünk. Alina születése után még nagyobb szükségünk lesz a támogatásra – magyarázta Petra. – Borzasztó ezt elviselni, de próbálok a kicsire koncentrálni. Az orvosom azt javasolta, hétfőn feküdjek be a kórházba, mert ezt nem lehet tovább talpon kibírni. Arról régóta tudtunk, hogy az én szívemmel gondok vannak. A férjem a nyolc hónap alatt féltő gondoskodással állt mellettem. Rendszeresen jártunk vizsgálatokra. Olivérnél viszont semmi jele nem volt a betegségnek. Rettenetesen fáj: az apja nélkül kell felnevelnem a kislányomat. Az eszem már felfogta, hogy nagyon nehéz lesz, de a szívem nem tudja feldolgozni, ami történt.

Olvasóink írták

 • 12. Fapuma 2011. szeptember 19. 20:14
  „Kedves Gwate! A biztosítási szerződés akkor nem fizet, ha az ügyfél tudott betegségét nem közli, nem valja be (közlési kötelezettség sértés) szerződés kötéskor. Mivel ebben az esetben senki sem tudott a betegségről (nem ez az első és egyetlen eset), a biztosító fizet - föltéve, ha volt biztosítás. Az életbiztosítónak nem célja, hogy ne fizessen - hiszen az rontja az üzleti hírét.
  Mackósajt! Gratulálok a felelőségteljes gondolkodásodhoz. Sajnos nem mindenki így látja - és nem mindig az anyagiakon múlik. Tudom, hogy sokszor kajára se jut pénz, de amig a családföntartó itt van addig megoldja. De mi van, ha nincs itt??? Esetenként néhány ezer forinton múlik szeretteink túlélési esélye. (napi fél doboz cigi....)
  Az a baj, hogy mindenki azt hiszi ilyen csak mással történhet meg. Pedig nagyon törékenyek vagyunk.”
 • 11. mackósajt 2011. szeptember 19. 13:30
  „Fapuma! Nem kövezlek meg! Igazad is van. Aki megteheti annak érdemes kötnie életbiztosítást. Én is kötöttem magamra és a feleségemre is többek közt azért,hogy a gyerekeimre ne szakadjon adósság,ha meghalnék. De ahogy mondta gwate a biztosítóknak a célja,hogy ne kelljen fizetniük és ezért mindent megtesznek. Szóval csak részben van igazad. Meg különben sincs mindenkinek pénze életbiztosításra sajnos. Bár a mai világba már lassan az is nagy szám lesz,hogy kajára jut pénz.”
 • 10. gwate 2011. szeptember 19. 13:23
  „Kedves Fapuma! Sajnos csak a boncolás során derült ki, hogy ez a fajta rendellenesség veleszületett, akárkiben benne lehet, és a biztosító nem fizet. Minden esetben egyébként is száz oldalról körbejárják a halál okát-hátha nem kell fizetni, így meg főleg, ha azt írják a papírokra, hogy veleszületett....és ráadásul vizsgálatok sem igazolják az ember élete során, hiszen nincs rosszul, nem megy speciális MRI-re. Úgyhogy ...”
 • 9. kismacko9 2011. szeptember 19. 11:35
  „Egyszerűen szavakat nem találok...nagyon sok erőt a családnak!”
 • 8. Fapuma 2011. szeptember 19. 08:31
  „Természetesen részvétem a családnak, de:
  Kövezzetek meg - szerintem az ilyen esetekre szolgál az életbiztosítás! Tudom, hogy utólag már könnyen okos az ember, na de akinek gyereke van-(lesz), netán még hitelt is törleszt annak ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen már nem csak a saját élete a tét.”
 • 7. mackósajt 2011. szeptember 19. 07:04
  „Pénzre lesz szükségük!Ez egyértelmű. Én gyerek voltam ,amikor Apám meghalt és emlékszem,hogy utána nem csak a személyes hiányától, hanem az anyagiak hiányától is sokat szenvedtünk. Sok lemondással járt, mert egy anyuka, vagyis egy nő messze nem keres annyit, mint egy férfi, sőt másod állást se tud vállalni, mert ott vannak a gyerekek. Ráadásul egy kicsi érkezése sok olyan plusz kiadással jár, amire korábban nem költöttünk (pl:pelenka,ruhák stb.)
  Később persze már az anyukának kell úgy átalakítani az életüket,hogy boldoguljanak, de ilyenkor a gyász során elmondhatatlanul nagy segítséget tud jelenteni a pénz.”
 • 6. pandababa 2011. szeptember 18. 18:01
  „No komment...”
 • 5. baloghkatica 2011. szeptember 18. 16:44
  „Nagyon is fontos a pénzgyűjtés!

  Szerinted egy temetést vagy a születő picit miből lehet finanszírozni?! Egy apa halála egy fiatal családnál megszámlálhatatlan pénzbeni mínuszt teremt (az egyébként is nehéz helyzetben)!!!

  De abban igazad van, hogy a szeretet, a kitartás, és a nélkülözés, ezek tűrése is fontos dolog!

  Egy egészséges családban is van, hogy szülés után depresszió alakul ki, így meg ki tudja mi lehet még... szóval az anyagi biztonságra való törekvés nagy segítség!!!”
 • 4. benzol 2011. szeptember 18. 15:25
  „Részvétem a családnak. Csak halkan jegyzem meg ez a gyűjtés nekem picit sok. Szerintem nem pénzre hanem egyéb jellegű támogatásra lenne szükségük...”
 • 3. sebajtóbiás 2011. szeptember 17. 21:57
  „Nagyon megrázott a hír, bár nem ismererőseim.
  Kívánok sok-sok erőt az anyukának, nehéz feladatot kapott az élettől.”
 • 2. Cinea 2011. szeptember 17. 21:15
  „Nagyon sajnálatos eset, sok erőt, kitartást a családnak.
  Az alapítványokkal kapcsolatban nagyon rossz véleményem van, jó néhányszor már eljátszották a becsületet. A támogatni kívánt személynek fillérek jutottak. Remélem az a Karitáció más, tényleg a családnak adja az adományokat.”
 • 1. Mignon 2011. szeptember 17. 20:39
  „Reszvetem a csaladnak.

  a Sajtonak nincsenek karitativ feladatai...
  (Anna, ezt jegyezd meg.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt éve megyés püspök Kiss-Rigó László

Kiss-Rigó László megyés püspököt öt éve iktatták be a hivatalába. Az évfordulót nem tartotta számon, mert a napi feladatokra és a jövőre koncentrál. Tovább olvasom