Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Elhunyt Molnár Imre jogászprofesszor

Szeged - Életének 83. évében, október 15-én váratlanul elhunyt Molnár Imre, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritus.
Oktatói és tudományos munkássága Szegeden indult, itt bontakozott ki, és szerzett nemzetközi hírnevet. Kutatási területe a római jogra koncentrálódott, de a modern jognak is kiváló szakembere volt. Kiemelkedő tudományos munkásságát az MTA doktora cím, oktatói-szakmai érdemeit magas állami kitüntetések fémjelzik. Jogászok generációit nevelte az igényes jogi gondolkodásra, a következetes érvelésre. A jogi kar kétszer is dékánjává választotta: 1994-től 1996-ig és 1996-tól 1998-ig. 13 éven át tanszékvezetőként irányította a Római Jogi Tanszéket, meghatározó tagja volt a JATE, majd az SZTE Egyetemi Tanácsának. Molnár Imre professzort az SZTE saját halottjának tekinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungarikumvetélkedő

Legyél otthon a nemzeti értékekben! címmel vetélkedőt szervez a megyei önkormányzat a megye összes általános és középiskolája számára. Tovább olvasom