Délmagyar logó

2016. 10. 01. szombat - Malvin 11°C | 24°C

Elhunyt Panek Sándor József

80 éves korában elhunyt lapunk egykori sportújságírója, Panek Sándor József, akit legtöbben úgy ismertek, hogy P. Sándor József, hiszen így publikált.
Erdélyben született, Szatmárnémetiben szerette meg a sportot, itt lett sportújságíró. A 90 évek elején családjával települt át Magyarországra, gyermekei, Sándor és József is követték a szakmában, újságírók lettek. Igazán itt, Szegeden teljesedett ki a pályafutása, azt csinálhatta, amit szeretett: a sportról írhatott, szabadon, úgy, amiről mindig álmodott.

Panek Sándor József díjat ad át a serdülőkorú Hajnal Tamás labdarúgónak egy szegedi tornán az 1990-es évek elején.
Panek Sándor József díjat ad át a serdülőkorú Hajnal Tamás labdarúgónak egy szegedi tornán az 1990-es évek elején.

Az elmúlt hetekben is sokat emlegette, hogy neki a Délmagyarország mit jelentett, mennyire jó volt megtapasztalni azt, hogy egy remek közösségben dolgozhatott. Itt alkothatott, mert hagyták. Szeretettel írhatott kedvenc játékáról, a futballról. Ment meccsre, hazaira, idegenben, kísérte az akkori Dorozsmát mindenhová. Ha esett, ha fújt, ha szakadt a hó, vagy kánikula volt, ő nem késett, ő nem panaszkodott, hogy ugyan miért kell mennie. Ő ment.

Alázat, elhivatottság, szeretet. Ez jellemezte őt. Igazi sportújságíró volt, ami tanítanivaló. Mi tanultunk tőle, köszönjük ezt, Józsi bácsi! Nyugodj békében!

Búcsúztatására 2014. április 15-én, 17 órakor gyászmisét tartanak a szeged-tarjáni Tátra téri katolikus templomban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanús por a borítékban - lezárták a földhivatalt

Hermetikusan lezárták a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a Kálvária sugárúton található földhivatalt. Tovább olvasom