Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Elindul a választásokon a Kétfarkú Kutya Párt

Szeged - Ha sikerül megépíteniük a hegyet Szeged mellé, jó esélyeik lehetnek – mondja az elnök. A városban alapított Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) céltudattal, de változatlan iróniával indul a parlamentbe kerülésért 2014-ben.
– Mindenki azt kéri tőlünk, hogy induljunk, bunkóság lenne ezt nem teljesíteni. 2006-ban fiktív pártként próbálkoztunk a választásokon, akkor a jelöltjeink is kétfarkú kutyák voltak, őket 2010-ben igazi emberekre cseréltünk. Akkor már egyesületként működtünk, mert szükség volt valamiféle szervezetre, hogy valóban részt tudjunk venni a választáson – mondja Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

A fiatalember Szegeden járt egyetemre, itt alapította meg viccpártját, azóta a fővárosba költözött. – A 2014-es választásokon komolyabban szeretnénk részt venni. A választási törvény úgy áll, hogy csak pártként lehet elindulni, úgyhogy elindítottuk a bejegyzési procedúrát. Október 23-án kezdjük a kampányt, elképzelhető, hogy akkor Szegeden is lesz rendezvényünk. A legtöbb ember azért megy el szavazni, hogy valamelyik párt ellen voksoljon. Mostanra már elég sokan szeretnének mindenki ellen szavazni, főleg rájuk számítunk. Nem döntöttük el előre, hogy mennyi jelöltet indítsunk országosan. Ez azon fog múlni, hogy hány helyen találunk megfelelő jelöltet, és hány aktivistát tudunk beszervezni, de mivel választóink 97 százaléka ránk szavaz, biztos a nyerés. A viccet félretéve, arra látok esélyt, hogy egy viszonylag nagyszabású kampányt tudjunk indítani sok településen – véli Gergely.

Őszig szeretnék kitalálni, hogy kik legyenek a jelöltjeik. Folyamatosan jelentkeznek az emberek, augusztusban szerveznek egy kutyapártos tábort, szeptemberben pedig egy politikusválogató vetélkedőt. Egyelőre nem bukkantak rá arra a tökéletes emberre, aki alkalmas lenne miniszterelnök-jelöltnek. Elképzelhető, hogy fiktív személyt vagy egy kutyát indítanak.

– Ha minél előbb elutazhatnék egy évre a Bahamákra, akkor tudnám leghatékonyabban képviselni pártunk érdekeit, de ezzel a többiek nem értettek egyet – szomorkodik a fiatalember. Ő valószínűleg nem lesz jelölt, ugyanis nincsenek kiemelkedő színészi képességei, inkább a kampányon dolgozik majd.

– Szeretnénk kellemesebbé tenni a választásokat, parodizáljuk a pártok mindenkit hülyére vevő kampányát. Ha tudunk országos listát állítani, akkor el kell döntenünk, hogy mit tudunk kezdeni embereinkkel a parlamentben. Ott is lehet folytatni a vicces kritikát, kihasználva a nagyobb médiafelületet. Ismerek olyan embereket, akik 15 éve a korrupció ellen küzdenek pártoktól függetlenül, ők hatékonyabban tudnák végezni munkájukat a parlamentben. A politika által elhanyagolt társadalmi szervezetek eddiginél nagyobb képviselete is a célunk. Az egyéni jelöltjeink mind viccelődni fognak, de az országos listánkon komolyabb emberek is helyet kapnak. Csak akkor lesz lista, ha úgy látjuk, hogy tudunk megfelelő embereket találni, ez őszre eldől – hangsúlyozza a pártelnök.

Az MKKP-t annak idején tízen alapították egy szegedi albérletben. A pártba való belépéshez két meglévő tag ajánlása kell majd. Nem lehet tag, aki már volt másik pártban korábban. – Ha sikerül megépítenünk a hegyet Szeged mellett, akkor jó esélyeink lehetnek arra, hogy az itteni jelöltjeink nyerjenek – reménykedik a fiatalember.

Gergő egyelőre nem tudja, mennyi pénzük lesz a kampányra, három éve nagyjából 300 ezer forintnyi támogatást kaptak az emberektől, de ennél a nem pénzbeli felajánlás jóval több volt. Rengetegen nyomtattak nekik ingyen, kaptak helyiséget kampánycélokra, 150 aktivista segítette őket.

Kérdésünkre, hogy valójában melyik párt támogatja őket, Gergő annyit felel, egyik sem, csak az agárlobbi. – Ha jól tudom, a 127. és a 145. módosítása után úgy áll a választási törvény, hogy amelyik jelölt összeszedi az 500 aláírást, az kap egymillió forintot kampányra. Ha megkapjuk, azt szerintem legjobb lenne felajánlani egy kutyamenhelynek, de nem vagyok benne biztos, hogy szabad.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. fmiki75 2013. június 10. 06:36
  „49. Tiszthelyettes 2013.05.29. 10:44

  Nem Oroszországban vagyunk!
  És nem csak pestiekről szól!”
 • 50. békaügetés 2013. május 29. 12:25
  „és mi lesz a lánykutyákkal,vagy lesz egy egyfarkú tagozat?Miután a csip már kötelező ,legalább tudjuk merre járnak ,kikkel találkoznak,így követhető lesz minden mozdulatuk.Hajrá”
 • 49. Tiszthelyettes 2013. május 29. 10:44
  „A rend kifigurázása - a rend megsértése. Oroszországban nem mernének jópofizni a belpesti ficsúrok...”
 • 48. Roland1000 2013. május 29. 10:17
  „La-za! A te kommented, az vicces - én legalábbis tudtam rajta nevetni - , az pedig, hogy "...bunkóság lenne ezt nem teljesíteni..." , ilyennel meg egy bunkó kampányol. Ahogy a párt neve, úgy ez a mondat is. Sok a bunkó a magyar politikában, de legalább a pártjuk nevével nem írják ki a homlokukra. Van, aki az élettársát veri és a komondorra keni, van, aki azt mondja, hogy mindenki annyit ér, amennyije van, van, aki a Parlamentben bemutat, meg anyáz...

  Hogy nem értem a viccet, az talán annak köszönhető, hogy a politikai "elit" nem ad okot arra, hogy vicces legyen a hangulatom, ha arról van szó, hogy ki fogja irányítani ezt a "nem gyarmati országot".

  És nem szeretem a sört...

  És az egy dolog, hogy kis idő után kilóg a lóláb, de hogy már alapból? Úgy tűnik, nem vagyok elég la-za...;-)”
 • 47. DobóI 2013. május 29. 09:11
  „Tudjuk, ha győznek akkor ingyenes lesz a sör..”
 • 46. Kerekes 2013. május 29. 08:38
  „Talán jobban érti az MKKP a helyzetet, mint sokan. A nagy bajt gyakran csak humorral lehet elviselni, ellene tiltakozni. Lásd politikai kabaré, ha engedik.
  A demokrácia és a választások komoly dolgok. Mint a királyválasztás. A hatalomról szól. Ezért a hatalom tulajdonosai és várományosai számára a legkomolyabb dolog. (A legtöbbjük ebből él.) Ezt hirdetik is. És igazuk is van, el is hisszük. De amikor a lólábak kilógnak évtizedek óta,azért egy kis bizonytalanság van az emberben.

  Ha jól tudom, Németországban, valahol nyert a Bohócok Pártja. Viccesek ezek a németek! :)”
 • 45. la-za 2013. május 29. 07:11
  „Szomorú, hogy az emberek már nem értik a viccet!

  Ha nem indulnak a választáson az poán, ha indulnak az már nem az??? Ugyanmár! Van pár rossz vicc a magyar politikában: egykori mszmp-sek, nyíltan korrupt, tolvaj, az országot tönkretevő emberek..... és ezzel van bajotok??? :)

  Én szívesen leszek az MKKP miniszterelnők jelöltje ls egyúttal megígérem, hogy nem fogok többet lopni, mint elődeim összesen. Venni akarok anyáméknak egy házat, meg a nejemnek egy biciklit. A többit utazásra költeném :)”
 • 44. Roland1000 2013. május 28. 23:57
  „"Mindenki azt kéri tőlünk, hogy induljunk, bunkóság lenne ezt nem teljesíteni."

  Nézőpont kérdése. Szerintem meg az a bunkóság, ha valakik ilyen névvel indulnak a választásokon. Komoly ember ilyen név alatt nem szervezkedik.

  Poénkodhattok..., most még megy a poénkodás, utána meg a sírás.

  Tökéletesen igaza van Kovbojnak! Tényleg úgy látjátok, hogy vicces ennek az országnak a helyzete? Ha ilyen viccesnek találjátok, akkor nektek való a kétfarkú kutya, legalább nem vesztek össze a fütyin.

  Ferrer, amíg nem indulnak a választásokon, addig poén, amint indulnak, onnantól kezdve nem az.”
 • 43. Mike3 2013. május 28. 22:23
  „mekkora nyomi ez a hármaska :)”
 • 42. kovboj3 2013. május 28. 21:14
  „poénnak poén de sztem a választásokon való részvétel olyasmi mint a himnusz - nem biztos hogy viccet kéne csinálni belőle... eddig se biztos hogy mindenki átgondolta a következményeit és most itt tartunk. erről pedig nem csak az éppen aktuális vezetőink tehetnek hanem lássuk be, mi is.
  mit is írtak a közöny diktatúrájáról?”
 • 41. Egyszercsak 2013. május 28. 20:19
  „Én már évekkel ezelőtt vártam valakire, aki szakmai szempontból közelíti meg a politikát. Hittem a Centrumban és csalódtam. Az LMP nem tudott hiteles jelöltet állítani... 18-19 éves fiúk.... hm... Most vigyorogva várom a... kutya mindenit :))))

  Konkrétan meg ügyes volt a FIDESZ, szétzilálta az ellenzéket. Lehet, nem lesz 2/3, de ettől még nem lesz kormányváltás sem.
  "Egyszercsak anyó" jóslatát olvastátok :) Nem kérek érte 28 millát :)”
 • 40. thebest 2013. május 28. 15:45
  „Hajrá MKKP! Sok sikert és liberális szavazók sokaságát kívánom és a kutya egyik farkát Viktor a másikat Feri szájába... :)))”
 • 39. Ferrer 2013. május 28. 15:28
  „Istenem, úgy látom, a kommentelők közül is vannak jónéhányan, akik nem tudnak kiszakadni a mindennapi politika által teremtett óvodás szintű sárdobálásból egy percig se. A kétfarkú kutyák pedig pont ezt igyekeznek ironikusan kifejezni, nem veszitek észre? :D”
 • 38. helsinkirokker 2013. május 28. 14:35
  „A Szegedi Űrállomás remélem szerepel a tervek között. Szeretném ha megépülne.”
 • 37. szabójóska 2013. május 28. 14:34
  „Vannak dolgok,amivel nem szabad viccelni. Főleg olyannal ami az életről szól! A kérdéssel kapcsolatosan még annyit,: Hogy van ez,hogy még ugyan nincs semmi,de többen már értik? Szerintem ne mocskolják be újra a várost. Először a régi mocskot takarítsák el!”
 • 36. Alsóváros 2013. május 28. 13:34
  „Én már szavaztam rájuk, akkor is, amikor nem lehetett. Reméljük, sikerül összehozni azt a listát.”
 • 35. DMagóg 2013. május 28. 13:15
  „Az Éhes Farkasok és a Ravasz Rókák zsákmányszerző küzdelme folytatódik. Acsarkodnak és vicsorognak is egymásra rendesen, a Hiénák nagy-nagy elégedettségére!
  A Kóbor Kutyák legfeljebb veszettségük esetén rúghatnának labdába, de a focimester ellen esélytelenek. Ezért, most mégis jobb, ha behúzzák a farkukat, mind a kettőt! Szimpatikusak, de itt most vérremenőbb harc folyik a zsákmányért.”
 • 34. RowarAtkinson 2013. május 28. 12:30
  „Mindig vannak megtéveszthető naív választók akiket át lehet vágni. Ilyen a zöld pártnak indult liberális LMP. akiknek persze semmi közük a természetvédőkhöz. Aztán szépen összeállnak az mszp-vel,DK-val satöbbi. Ezek a kutyák is, ha bejutnak, 1000 %, hogy a ballib pártokkal fognak összeborulni.”
 • 33. queenmargareth1 2013. május 28. 11:53
  „nem, egyik sem jobb, pont ezt írtam volna...aki egyszer már a húsosfazékhoz kerül.Magyarország nincs politikai tisztaság 24 év után sincs!!!”
 • 32. +36 2013. május 28. 11:26
  „31. queenmargareth1 2013.05.28. 11:05

  ez igaz, de az jobb-e míg ezek lopnak BIZTOSAN? vagy AMAZOK akik szétlopták az országot?”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz vonatozni két Csongrád megyei vonalon

Olcsóbb regionális menetjegyet és bérletet a következő vasútvonalakon vásárolhatnak. Bővebben a cikkben. Tovább olvasom