Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Elindult a városi fogyókúraverseny

Szeged - Minden évben nagyjából kétszázan kezdenek neki a nagy súlyvesztésnek Szegeden – szombat óta már lehet regisztrálni az idei városi fogyókúraversenyre. Az öt hónapos programban nem csupán edzenek a versenyzők: személyre szabott diétával életmódot is váltanak.
A 15 évnél idősebb magyarok 30 százaléka elhízott. Az OECD 2014-es egészségügyi felmérése szerint ezzel az adattal elértük, hogy Európa legkövérebb nemzete vagyunk. Norvégia és Svájc esetén ez az érték tíz százalék, Romániában hét százalék körüli, de még az uniós átlag is csupán 26 százalék.

A zsír ellen Szegeden immár 14 éve küzdenek – idén is, hagyományosan a karácsonyi nagy evések időszaka után elindult a Városi Fogyókúraverseny. Szombat óta lehet regisztrálni a súlyvesztő programra, amelyre átlagosan minden évben kétszázan jelentkeznek. Kilencven százalékuk pedig végig is küzdi az öt hónapot, amely végén nemcsak soványabbak, de egészségesebbek is lesznek.

Elindult a városi fogyókúraverseny. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Bár a fogyókúra alapvetően fejben dől el, kellenek azok az apró segítségek és lökések, amelyeket az edző ad. Csoportban pedig minden könnyebb – fogalmazott Kovács Éva szervező. Mint mondta, a verseny előnye, hogy a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a fogyókúrázókat, és ha nem az ideális ütemben fogynak, tudnak változtatni akár az edzésterven, akár a diétán.

A fogyókúrázóknak ráadásul nem kell a csinos, évek óta edző fiatalokkal együtt ugrálniuk: külön órarendet kapnak, hogy ne keveredjenek a többiekkel.

– Így nem fordulhat elő, hogy bekerülnek kezdőként egy kemény órára, és nincs sikerélményük. Ráadásul olyan kifogással sem élhetnek, hogy nem találnak megfelelő időpontot az edzésekre, hiszen van reggeli, délutáni és hétvégi órájuk is. Összesen 19 óratípus közül választhatnak, amelyek között vannak statikus, könnyített edzések is, az Anna fürdőben pedig vízitornázhatnak is – mondta Kovács Éva.

Az idei versenyre január 16-áig lehet jelentkezni a Vadász utca 2/b-ben található Start Up Fitnessben délelőtt 9 és 11, valamint délután 5 és 7 óra között. A jelentkezők az állapotfelmérés után személyre szabott étkezési tervet kapnak, valamint az edzők azt is segítenek eldönteni, milyen típusú mozgásforma a legideálisabb.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész héten cserélik a parkolási táblákat

Alig változtak a parkolási övezetek a városban – legalábbis a kihelyezett táblák alapján tegnap ezt láttuk. Tovább olvasom