Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Elindultak Pekingbe a Radnótisok

Elindult a Nyelvészeti Diákolimpia két magyar csapata Pekingbe – magyar idő szerint hétfő hajnalban landolnak Kínában. A szegedi lányokat és családtagjaikat lapunk támogatásának köszönhetően a Zöld Transzfer szállította a repülőtérre.
Vasárnap reggel elindult a két magyar csapat – benne a három szegedi radnótissal – a Nyelvészeti Diákolimpiára, Pekingbe. Mivel az utazáshoz szükséges pénz, köszönhetően cégek és magánszemélyek adományainak összegyűlt, lapunk úgy támogatta a diákokat, hogy a szegedi versenyzőket és családtagjaikat otthonukból elszállította a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A szegedi lányokat és családtagjaikat lapunk támogatásának köszönhetően a Zöld Transzfer szállította a repülőtérre.
A szegedi lányokat és családtagjaikat lapunk támogatásának köszönhetően a Zöld Transzfer szállította a repülőtérre.

Korán volt a 6 órás indulás, főleg úgy, hogy a lányok szinte semmit nem aludtak. Kosztolányi Kata a maga szűk öt órájával rekorder volt, Laczkó Adrienn négy, Tímár Veronika mindössze két órát aludt indulás előtt. Pedig hosszú út várt rájuk: a frankfurti átszállásnál majdnem öt óra várakozási idővel kellett számolniuk.- Magyar idő szerint hétfő hajnalban, fél 3-kor szállunk majd le Pekingben – mesélték.

A lányokat szüleik, testvéreik és udvarlóik kísérték fel Pestre, így a szállításukat vállaló Zöld Transzfer két kisbuszával tudtak felutazni. A repülőtérre hamarabb megérkeztek, mint fővárosi társaik és kísérőjük, Yang Zian Győző. A fiatalember magyarul és kínaiul is beszél, ezért ment a csapattal. Ő hozta az útleveleket is, segített ugyanis, hogy a vízumokat időben megkapja mindenki.

- Valamilyen emléket biztosan hozunk majd Kínából. És természetesen ajándékot a felkészítő tanárnak és a családnak – mondták a lányok, akik úgy tervezik, interneten tartják majd a kapcsolatot az itthoniakkal. Facebook-ozni ugyan onnan nem tudnak, de skype-on és e-mail-ben rendszeresen adnak majd hírt magukról.

A családtagok a csomagfeladást még megvárták, aztán sok utolsó és utolsó utáni puszi és ölelés, valamint néhány jó tanács után elindultak vissza Szegedre. Pont akkor ért haza a csapat, amikor a lányok gépe felszállt. – Amíg meg nem érkeznek, izgulunk – mondta az egyik apuka. – Közben pedig levágom a füvet – tette hozzá nevetve egy másik családfő.
A visszaútért pedig szintén izgulhatnak majd a szülők: a csapat ugyanis két külön géppel jön, ráadásul a lányokkal akkor már kísérő sem lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász?

A kánikula ellenére is sokan választották a Szegedi Vadasparkot hétvégi programnak. A családi napra kilátogatók részt vehettek az állatok etetésében is. Tovább olvasom