Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Elit egyetemek között a szegedi

42 közül hét tudományágban került a világ elit egyetemei közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin, amelyeket kedden hoztak nyilvánosságra.
Az öt tudományterületi – bölcsészet-, orvos- és egészségtudományi, valamint társadalom- és természettudományi, illetve műszaki – lista összeállításához több mint 4200 intézményt értékeltek, amelyből a legjobb 945-öt rangsorolták. A QS az öt képzési terület 42 oktatási programját vizsgálta. A rangsorok elkészítéséhez az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, valamint a tudományos munkák idézettségét vették figyelembe. Az SZTE képzései három tudományterületi listán is helyet kaptak. A bölcsészettudományi karon folyó nyelvészeti képzés a 151–200. helyen végzett, a modern nyelvi képzések listáján a 201–250., az angol nyelv és irodalom területén a 251–300. helyen áll a szegedi egyetem.

Szeged az élettudományokhoz kapcsolódó képzések listáján is jeleskedik: a gyógyszerészképzés a 151–200., az orvosképzés a 251–300. helyen szerepel. Megtartotta korábbi pozícióját a biológia képzések és a kémia szakok rangsorán is az SZTE: 2016-ban mindkét tudományág a 301–350. helyen végzett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több autó koccant a József Attila sugárúton

Több autó koccant a József Attila sugárúton
Több autó szaladt egymásnak kedden délután Szegeden, a József Attila sugárút algyői végén. Tovább olvasom