Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Elitta a segélyt, kihűlt a házában

Szeged - Egy kerti kisházban élő férfi az idei tél első áldozata Szegeden. Ismerőse talált rá a Ballagitó soron. Állítólag minden pénzét elitta, legyengült, megfagyott.
– Három napja nem láttam Ábrahám Ferkót. A közvetlen szomszédja azt mondta, nem aggódott, mert napokra eltűnt, ha megkapta a segélyt a dorozsmai postán. Haza nem sokat hozott belőle, elitta a tüzelő árát. A végén annyira legyengült, hogy szerintem nem is bírt volna befűteni – hallottuk tegnap délelőtt a szegedi Ballagitó sori kiskertekben élő Dombi Ernőtől. – Hiányoltam. Átugrottam a kerítésen. Láttam, hogy nyitva az ajtó. Benéztem. Az ágyon feküdt, a fal felé fordulva. Tudtam, hogy nagy baj van. Megfogtam a hátát. Jéggé dermedt. Rögtön hívtam a rendőröket. Nehéz eligazodni a sok nyári viskó között, kint megvártam a kocsit, és bekísértem őket. Ők pecsételték le az ajtót.

A férfi kalauzolt bennünket a kiskertek között. Úgy becsülte, a viskókban, kisházakban tucatnyian élnek. Többen házfoglalók, akik behúzódtak, és eltüzelik a szomszédság gyümölcsfáit, széthagyott ládáit. Nem így az elhunyt. Állítólag a kisház, amiben élt, a sajátja volt. – Szegény Ferkó, sajnálom. 62 éves volt. Lánya és fia is van talán, de nem tartották a kapcsolatot. Birkózó volt, és elzüllött. Nem értette meg, hogy az alkoholtól nem melegszik át, csak úgy érzi. Azt mondta, öt éve költözött ki ide, hogy olcsóbb legyen az élet, én három éve ismerem – tette hozzá Dombi Ernő. A házikó teteje és vakolata látszólag rendben volt, kályhája is lehetett, mutatta a kémény. Csak tűzrevaló nem látszott sehol a portán. A férfi halálát az elsődleges orvosi vizsgálat szerint kihűlés okozta. A későbbiekben állapítható meg, hogy mennyi idővel a megtalálása előtt hunyt el – tájékoztatott Pál János alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dombi Ernő talált rá a kihűlt férfira. Fotó: Schmidt Andrea
Dombi Ernő talált rá a kihűlt férfira.
Fotó: Schmidt Andrea

Éjjeli őrjárat

Január 8-a óta, amikor a nagy mínuszok beálltak, együtt járőröznek a karitatív szervezetekkel a rendőrök is a megye településein. Késő este azokat a helyeket járják végig, ahol szabadban éjszakáznak emberek. Tájékoztatják őket, hol juthatnak meleg ételhez, ruhához, szálláshoz. Ha szükséges, mentőt vagy kríziskocsit hívnak, vagy ha a bajba jutottak igénylik, a rendőrök beviszik őket valamelyik intézménybe.

Saját ágyában fagyott meg a 64 éves szentesi férfi

Holtan találtak a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei egy mozgásában korlátozott férfit Szentesen vasárnap kora délután. Pál János rendőrségi sajtószóvivő lapunknak elmondta, hogy az elhunyt szentesi férfi nőismerőse vasárnap délelőtt tett bejelentést arról, hogy több napja nem látta a férfit. A 64 éves áldozatra saját, bereklaposi tanyája fűtetlen épületében, ágyában, kihűlt állapotban találtak rá a rendőrök, miután rátörték az ajtót. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a halál oka kihűlés. A szemlebizottság idegenkezűségre utaló körülményt nem talált. A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Olvasóink írták

 • 8. flexsnake 2009. január 14. 09:26
  „Nyilván nem minden megfagyott alkoholista.Egy eset alapján 20at megitélni badarság.Az álltalánosítás nem jó eszköz.”
 • 7. Babesz 2009. január 13. 19:06
  „Maximálisan megérdemelte!”
 • 6. Piki 2009. január 13. 08:49
  „Ki csácsározott itt pár napja, hogy szégyen, -minden megfagyottat, kihűltet alkoholistának neveztünk? Akkor mi az igazság?”
 • 5. egal 2009. január 12. 22:38
  „A "kényszergyógykezelés" megszűnt.Nem is volt sok értelme.”
 • 4. kekeczke 2009. január 12. 20:38
  „miért nem adtak több segélyt neki ? akkor kitartott volna egész hónapban a kocsmában meg meleg van !”
 • 3. flexsnake 2009. január 12. 18:53
  „Attól függetlenűl hogy alkoholista volt még ember volt.Ha tudta ez a furcskinzetű akin szintén látszik hogy nem szereti az italt, hogy az elhunyt szereti a tütüt hát miért nem vitették kényszergyógykezelésre?
  Persze könnyű rámondani hogy alkoholista meg segélyből élt de valakinek biztos hiányzik és senki nem érdemel ilyen sorsot, mégha önhibájából lett ilyen akkor sem.Az alkeszokat gyüjtsék be és kezeljék hogy hátha gyógyúltan távozik.inkább ő mint a segély mellett még rabló meg csoportosan randalirozó egyének.”
 • 2. egy 2009. január 12. 17:39
  „Én megvizsgálnám a segélyezőket, és megvonnám az olyanoktól, akik csak élősködnek rajtunk, adófizetők pénzén, illetve az olyanoktól is elvenném, akik alkoholra költik! Lelketlen lennék? Lehet, de aki azt mondaná, hogy segíteni kéne rajtuk, akkor azoknak javaslom, hogy fogadják be az összeset, mert rajtuk csak így lehet segíteni! Rossz, ha valaki nem tartja a családjával a kapcsolatot, de (nem ismeretem ezt a fickót) szerintem az alkohol szerepet játszhatott benne...”
 • 1. KolompárRómeó 2009. január 12. 17:00
  „No hat akkor hepiend, ennyivel kevesebb segely megy alkoholra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konzervatív disznótor

Szeged - Míg másoknál az új esztendő fogadalmakkal kezdődött centikről és kilókról a gyomorpróbáló… Tovább olvasom