Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Elixír: Tavaszig csúszik a nyitás

Mórahalom - Tavaly év végén kellett volna megnyílnia Mórahalom új, háromcsillagos medical wellness szállodájának. A csúszást a beszerzések elhúzódásával és az időjárással indokolják.
Uniós támogatással közel 710 millió forintból 28 szobás, háromcsillagos medical wellness szálloda épül Mórahalmon, a régi városháza helyén. Korábban azt írtuk, az új hotel várhatóan az év végére készül el, és 2015 elejétől várja a vendégeket.

– Szilveszterre már szeretnénk programokat hirdetni – mondta október végén az akkor még épülőfélben lévő Elixír Medical Wellness Hotel bejáratánál Berta Zsolt, a beruházó Móra-Art Kulturális Kft. ügyvezető igazgatója.

Arra a kérdésünkre, hogy miért nem nyílt még meg a szálloda, Berta Zsolt előbb nem akart válaszolni, majd később közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben az olvasható, hogy „a tavasz első havában nyitja meg kapuit Mórahalom legújabb medical wellness szállodája". Azt írták, az időjárás hátráltatta az építkezést, a beszerzések is elhúzódtak.

Tegnap a bejárat előtti járólapokon dolgoztak a munkások. Fotó: Schmidt Andrea
Tegnap a bejárat előtti járólapokon dolgoztak a munkások. Fotó: Schmidt Andrea

A kivitelező BAUSZER Kft. szerződés szerint vállalt határidőre elkészült az épülettel, decemberben elkezdődött a használatbavételi eljárás, amely jelenleg is zajlik.

„A projekt befejezésének határideje ugyan 2015. június 30., de az Elixír Hotel ez év márciusában már biztosan vendégeket fogad, sőt az is elképzelhető, hogy akár ennél hamarabb is sor kerülhet az ünnepélyes megnyitóra" – írják a közleményben.

A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint, az összeg 70 százaléka uniós támogatás. A Móra-Art Kulturális Kft. 496 millió 790 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műfüves focipálya

Műfüves focipályát adtak át karácsony előtt Balástyán. Tovább olvasom