Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Elkezdődött az operaverseny

Szeged - A Budapesti Francia Intézetben tartották csütörtökön és tegnap az idei Armel Operaverseny és Fesztivál magyarországi első fordulóját.
A kétnapos válogatáson a zsűri két tagja, Cyril Diederich, a L’Opéra de Marseille zeneigazgatója, több jelentős francia operaház karmestere és Kesselyák Gergely, a Magyar Állami Operaház karmestere, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője hallgatta meg a versenyzőket.

Idén az összes első fordulós helyszínen Cyril Diederich vezeti a válogatást. Párizsban április 4-én és 5-én francia operaigazgatók együttműködésével, a többi első fordulós helyszínen (Los Angelesben április 7–8., New Yorkban április 18–19.) a helyi művészeti bizottságok közreműködésével irányítja a meghallgatásokat, majd a végén dönt arról, hogy ki lesz az a 30 versenyző, aki a második fordulóba továbbjuthat. Ők május 29-én Szegeden a versenyprodukciók rendezői és az operaházak képviselői előtt mérettethetik meg magukat. A második fordulóban választják ki az énekeseket a döntő öt versenyprodukciójának főszerepeire.

– Úgy érzem, jól sikerült a bemutatkozásom: Bellini A puritánok című operájából Riccardo áriáját énekeltem. A zsűri a forduló végén dönt, így csak később tudom meg, továbbjutottam-e – mondta el a fiatal baritonista, Taletovics Milán, a Szegedi Nemzeti Színház tagja, aki jó kiugrási lehetőségnek tartja az operaversenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több a végrehajtási eljárás

A fellebbezett peres ügyek 80 százalékát 3 hónapon belül fejezte be a Csongrád Megyei Bíróság tavaly, ami országosan kiemelkedő teljesítmény. Tovább olvasom