Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Elkezdtük a babafotózást, első nap 54-en voltak

Szeged - Ötvennégy kisgyereket fényképeztünk a babafotózás első napján. Volt köztük motoros, hercegnő, fényképezőgép-szerelő. A kicsiknek ilyenkor majdnem mindent szabad.
Lilili, bababa, nununu – ezek a varázsszavak, a motor és a kisautó meg a hasznos kellékek, ha az ember szeszélyes kisbabákról készít portrét. Tegnaptól újra fotózzuk a 3 év alatti gyerekeket, keressük 2008 legszebb babáját. Ezúttal honlapunkon (www.delmagyar.hu) helyezzük el a képeket, szavazni a napilapban megjelenő szavazószelvényen és most először SMS-ben lehet majd.

Tapasztaltuk például, hogy ha megnyomják, a kicsik orra másképpen dudál, mint a felnőtteké, és kiderült végre, miért jó a gyereknek a fotózás: ilyenkor megkapja a máskor tiltott gyümölcsnek számító mobiltelefont, játszhat a kulcstartóval és anya órájával. Mindent egy mosolyért, amelyre volt, hogy tegnap hiába vártunk.

– A távirányító a kedvence. Azonkívül szeret játszani a nejlonzacskókkal, de bármely játék csomagolása megteszi. Kedveli még a zenélő dolgokat, privatizálta például a húga bébizongoráját – ismertette 16 hónapos kisfia érdeklődési körét Tóth Csaba. Tóth Martin Csaba szemet vetett a lapunk fotórovatának eszközparkjára is, apukája szerint először is földhöz vágná a gépeket – nem próbáltuk ki. Más a lámpákat szemelte ki, könnyű volt tehát szórakoztatni a gyerekeket, jókedvük a fotózásig kitartott.

A 16 hónapos Tóth Martin Csaba szívesen kipróbálta volna kollégánk fényképezőgépét. Fotó: Segesvári Csaba

Piri Barnabás jól elvolt a nevezési lapjával, a fejére tette, aztán hangosan olvasta azt, ami – szerinte – rá volt írva. Megismerkedtünk egy hercegnővel, Volford Lilla Viktória legalábbis nemrég így mutatkozott be leendő óvodájában. Az óvónő erre megjegyezte: náluk elég sok a királynő és a hercegnő... Lilla egyébként minden hercegnő-hozzávalóval rendelkezett: szőke haj, rózsaszín kiegészítők, önbizalom, távolságtartás.

– Gyere, hapsikám! – emelte föl apukája az idei babafotózás első napjának legapróbb sztárját, az 51 centiméteres Sirián Attila Somát. A háromhetes babát szülei csak az első héten nem vitték ki a lakásból, szerintük a kicsi jobbat alszik, ha levegőn van. Az apróság általános csodálat és rajongás tárgya volt a szegedi Technika Házában, ahol csütörtökön összesen 54 gyermeket fényképeztünk le.

Fotózási helyszínek és időpontok:

Szeged, Technika Háza (Kígyó u. 4.): november 14-én 11-17 óráig, november 17-én 11-17 óráig.
Makó, Hagymaház (Posta u. 4.): november 18., 12-17 óráig.
Csongrád, Művelődési Központ (Szentháromság tér 8.): november 19., 9-11.30 óráig.
Szentes, Művelődési és Ifjúsági Ház (Tóth József u. 10-14.): november 19., 13-17 óráig.
Hódmezővásárhely, Petőfi Sándor Művelődési Központ (Dr. Rapcsák András út 7.): november 20., 13-16 óráig.
Kistelek, Rendezvényház (Kossuth u. 5-7.): november 20., 13-16 óráig.
Mindszent, kulturális központ (Szabadság tér 37.): november 21., 14-17 óráig.
Mórahalom, Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei út 1.): november 21., 14-17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éves a Csonka- szakközépiskola

Szeged - Múlt, jelen és jövő címmel iskolatörténeti, számítógép- és műszertörténeti kiállítást… Tovább olvasom