Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Elköltöztetné a finomöntödét

A környezetet szennyező öntödénél tartott tájékoztatót tegnap Sándor Klára.
Fotó: Gyenes Kálmán
A Szegedi Finomöntöde Kft. környékén lakók méltatlanul hosszú ideje porban, bűzben és zajban élnek – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Sándor Klára, az SZDSZ–MSZP országgyűlési képviselőjelöltje a Rigó utcai üzemnél. Lauer István MSZP-s önkormányzati képviselővel együtt szeretne változtatni a helyzeten, ezért Persányi Miklós környezetvédelmi miniszterhez fordult. A szaktárca jelentése: a zaj orvosolható, a por viszont maradna. Megoldás az öntöde elköltözése, a mórahalmi ipari parkban van érvényes építési engedélye. Sándor Klára hangsúlyozta, nem a gyárbezárás a cél, nem szabad elfeledkezni a dolgozók érdekeiről sem. Lauer István hozzátette, elkezdődtek a tárgyalások egy másik javaslatról: az öntöde a szegedi logisztikai központban kaphatna helyet.

Sándor Klára elmondta: sikerült elérnie, hogy a Szeged északi csomóponttól a határig ingyenes legyen a sztráda. Úgy tudja: valóban az autópálya építési hulladéka került a Röszke és Mórahalom közötti homokbányákba. A törmelék illegális, de nem mérgező, és a homokháti kistelepülések útépítéséhez szállítják el onnan.


A lista 4. helyén

Az SZDSZ azt vette figyelembe országos listája összeállításánál, hogy elsőknek azokat az embereket jelölje, akik már bizonyítottak saját szakterületükön. Most a párt szakpolitikusként számít ránk – kommentálta negyedik helyét a liberális pártlistán Sándor Klára. – Úgy látom, „Több nőt a parlamentbe" elnevezésű kezdeményezésem beérik – jegyezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt mobilok

Továbbra is vevők a használt mobilokra a szegediek, noha az utóbbi években jelentősen esett az új… Tovább olvasom