Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Elküldték a Ritek Rt. vezérigazgatóját

Menesztik az egyik önkormányzati cég vezetőjét. A város informatikai rendszerét működtető Ritek Rt. vezérigazgatója a kényszerű távozás okáról nem kívánt nyilatkozni, mint ahogy az önkormányzat sem adott érdemi magyarázatot Ruzicska Péter azonnali elküldésére.
Információink szerint hétfőn menesztette a polgármesteri hivatal a Ritek Rt. vezérigazgatóját. Ruzicska Péter megerősítette: nem dolgozhat tovább, de az ügyről nem kívánt bővebben nyilatkozni. Ruzicskával Nagy Sándor alpolgármester közölte: mennie kell. Erről azonban csak a szeptember 23-ára összehívott városi közgyűlés dönthet hivatalosan, addig a vezérigazgató marad a posztján, de nem dolgozik.

A Ritek Rt.-t még az előző, fideszes önkormányzat hívta életre, ez a cég üzemelteti az önkormányzat működésének minden területét átfogó informatikai rendszerét, de számítástechnikai termékeket is árul, és javítja a gépeket. A Ritek a közelmúltban több nagy összegű megbízást nyert el, többek között az informatikai minisztériumnak is dolgozik.

A Fidesz tegnap sajtótájékoztatón közölte, hogy két magánnyomozó járt a Ritek Rt.-nél. Ők azt a feladatot kapták, hogy találjanak okot Ruzicska menesztésére – állította Drégelyi Zoltán önkormányzati Fidesz frakcióvezető-helyettes, a Ritek Rt. korábbi vezérigazgatója. Nagy Sándor alpolgármester szerint nem magánnyomozók, hanem szakértők jártak a Riteknél. Nagy azt mondta: a cég új vezetőjének képet kell kapnia a Ritek Rt.-ről, ezért szakemberek vizsgálták át a cég iratait.

Nagy Sándor közleményt adott ki arról, miért küldik el Ruzicskát. Eszerint „Ruzicska Pétert a városvezetés fölmentette a munkavégzés alól, egyben kezdeményezte, hogy a soron következő közgyűlésen olyan személy kerüljön a cég élére, aki megfelelő szakmai, fejlesztői háttérrel rendelkezik a projekt végrehajtásához." Az alpolgármester által említett projekt az önkormányzat által pályázaton elnyert 540 millió forintból, uniós támogatással megvalósuló informatikai fejlesztést jelenti.

A Fidesz szerint Nagy Sándor az önkormányzat tulajdonában lévő Ritek Rt. eladásáról tárgyalt több informatikai céggel. Az alpolgármester viszont hamisnak tartja az ellenzéki vádakat. Miként abban is jelentős a két fél közötti nézetkülönbség, hogy a Fidesz úgy véli: Nagy Sándor nem kíván tovább politizálni a következő ciklusban, hanem egy Szegedre telepítendő 250 fős fejlesztői cég vezetésére pályázik. Ezzel szemben az alpolgármesteri közleményben cáfolja a személyét érintő vádakat, és azt írja: „Drégelyi képviselő más, konkurens informatikai cégeknél tanácsadói feladatokat lát el – könnyen belátható tehát, hogy nem városi, hanem üzleti érdekekből támadja a Ritek Rt.-t."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltcsíkot húznak a szegedi reptéren

Várhatóan a jövő héten kezdi el építeni a szegedi reptéren az ezerkétszáz méteres futópályát a… Tovább olvasom