Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ellenzi a szegedi óvodabezárásokat a KDNP

Ellenzi öt szegedi óvoda tervezett bezárását a KDNP helyi szervezete, azt javasolják, az önkormányzat halassza el a döntést, és egyeztessen más lehetséges fenntartókkal - közölte a párt városi elnöke hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.
Haág Zalán, aki a KDNP a szegedi közgyűlésben működő frakcióját  is vezeti sajtótájékoztatóján elmondta, azt kérik az  önkormányzattól, hogy a fiskális szempontok mellett mérlegeljék a  szakmai érveket és a családok szempontjait is.  

A politikus hozzátette: több érintett szülői közösség is  tiltakozott a képzett, segítőkész óvónőkkel működő, jól felszerelt,  esetenként külön tornateremmel és ebédlővel is rendelkező  intézmények tervezett megszüntetése miatt.  

Hüvös László (KDNP) önkormányzati képviselő kifejtette, noha a  baloldali városvezetés az intézménybezárásokat részben a csökkenő  gyermeklétszámmal indokolja, a szegedi óvodákban nagy a zsúfoltság.  Az önkormányzat - a törvény által meghatározott keretek között -  rendszeresen kéri a csoportlétszámok emelését, tavaly két ilyen  előterjesztést is tárgyalt a közgyűlés.  

A képviselő hangsúlyozta, ahol kisebb csoportok vannak, ott  egy-egy gyermekre nagyobb figyelem juthat. A járványos időszakokban  egy nagy létszámú csoportban pedig sokkal gyorsabban terjednek a  betegségek, ennek költségei azonban a családoknál jelentkeznek, nem  az önkormányzatnál - tette hozzá.  

A KDNP azt javasolja az szegedi óvodahálózat átalakításáról  szóló döntést a közgyűlés halassza későbbre, és készüljön  hatástanulmány. Azt kérik vizsgálják meg szakmailag az átszervezés  szükségességét, a város vegye fel a kapcsolatot a lehetséges nem  önkormányzati fenntartókkal - egyházakkal, alapítványokkal,  egyesületekkel -, hogy kiderülhessen, így megtartható-e a sokszínű  intézményhálózat, és biztosítható-e, hogy földrajzilag is minél  közelebb legyen a családok otthonához az óvoda - ismertette a  képviselő. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járműjavítókról készült térkép

Térképes lekérdező rendszert vezet be a Nemzeti Közlekedési Hatóság, ezzel a hivatalos engedéllyel rendelkező, megbízható járműjavítók elérhetőségeit lehet megkeresni. Tovább olvasom