Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Elnapolt Partiscum-per

Csongrád megye - Jövő keddre halasztotta a döntést a Legfelsőbb Bíróság a szegedi székhelyű Partiscum XI. Takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításait megtámadó perben.
A pénzintézetet idén márciusban a Szegedi Ítélőtábla jogerősen is elmarasztalta az ügyfeleket kedvezőtlenül érintő kamat- és költségemelések miatt, az egyoldalú módosítások tisztességtelenségére hivatkozva. Információink szerint a tegnapi tárgyaláson a Partiscum védelmében elhangzott: ha a jogerős, másodfokú ítélet hatályos marad, akkor perek indulhatnak a bankok ellen, ami több száz milliárdos kárt okozhat a pénzintézeteknek. Megdrágulhat a hitelezés, ráadásul nemcsak a bankokkal, hanem a közműszolgáltatókkal szemben is indulhatnának perek az egyoldalú áremelések miatt.

Olvasóink írták

 • 3. igazságkereső 2011. szeptember 21. 10:22
  „Őszintén remélem,hogy az évek hosszú sora óta tartó erőfölényét kihasználó bankok mindegyike és valamennyi szolgáltató - kik már nem is tudják,hogy miként "kaszálják le" pénzügyileg ügyfeleiket!! - a Tisztelt Legfelsőbb Bíróság közeljövőben meghozandó végleges és jogerős ítéletével "leszállítja a földre" a bankokat és minden más pénzintézetet és valamennyi szolgáltatót! Mára annyira kiüresítették a lakosság pénzügyi helyzetét,hogy a bankoknak és szolgáltatóknak lehetőségük nyílt az árverezésre, kilakoltatásra, miközben a bankok azon "sírnak",hogy veszteségesek! Nem kérem, szó nincs a bankok veszteségeiről, mindössze a nyereségük csökkent - zongorázni lehet a veszteség és nyereség csökkennés közti különbséget! - és épp itt volt, itt van az ideje annak, hogy a Magyar Köztársaság polgárait sem a bankok, sem a szolgáltatók ne tudják teljesen ellehetetleníteni -már eddig is eléggé megtették! - és épp ezért közel 6 millió Magyarországon élő magyar polgár várja a Tisztelt Legfelsőbb Bíróság további gátlástalanságot megállító jogerős végzését!Ha már eddig teljesen tönkretettek a bankok és szolgáltatók tisztességtelen nyereségeik növelése érdekében, Magyarország polgárai fegyelmezetten ki-és megvárják a T. Legfelsőbb Bíróság néhány héten belül meghozandó végzését! Itt mondok köszönetet Magyarország polgárainak azért a fegyelmezettségéért,amiért nem követte a nyugat-európai (német, francia) tiltakozó hullámok veszélyes formáit!”
 • 2. gavallér 2011. szeptember 21. 10:11
  „Egész jó a védekezés indoklása. A pofám leszakad.
  Milyen kár okozásról beszélnek itt? Amennyiben egy szerződés egy oldalúan módosítható bármely fél
  részéről, úgy maga a szerződés fogalma is átértelmezésre kell hogy kerüljön.”
 • 1. Linka11 2011. szeptember 21. 08:56
  „Itt, kiderül mennyire független a Magyar bíróság !!!! SE pénz se politika nem hat rá, ugye ????!!! /csak remélem !/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok, csalók járják a tanyákat

Az ásotthalmi tanyavilágban a határszökevények, az utazó árusok és a „saját nevelésű betyárok" okozzák a legtöbb problémát. Tovább olvasom