Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Elnapolták a 2-es villamos brutális verekedőjének tárgyalását

Szeged - A perbeszédek és a vádlottak utolsó szavai is elhangzottak a Szegedi Törvényszéken tegnap abban az ügyben, amelyben a 26 éves, szegedi H. Csongort vádolják.
Ahogy megírtuk, 2013. december 6-án este a szegedi 2-es villamosra ittasan, kezében égő cigarettával szállt fel. Az egyik utas kérte, hogy hagyja abba a dohányzást, de erre nem volt hajlandó, mire a 28 éves férfi elvette tőle a cigarettát, a földre dobta és eltaposta azt. Ezt követően H. Csongor a férfit combon rúgta, majd a földre eső sértettre rátérdelt, és ököllel 10 alkalommal, nagy erővel arcon ütötte. A megvert utas segítségére sietett egy nő, akit H. Csongor ellökött, majd folytatta a férfi bántalmazását. H. Csongorról kiderült, hogy korábban erőszakos bűncselekmények miatt állt bíróság előtt, garázdaság és kifosztás miatt egyszer már kiszabtak rá egy év börtönbüntetést, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Első fokon két és fél évre ítélték, társát, aki különösen visszaeső, és leszállás után a villamosba rúgott, egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Elnapolták a 2-es villamos brutális verekedőjének tárgyalását. Fotó: Kuklis István (galéria)

A másodfokú tárgyaláson az ügyész mint visszaesőre, aki tettét az ügyész álláspontja szerint különös kegyetlenséggel követte el, a középmérték, azaz 4 év letöltendő börtön kiszabását kérte. A másodrendű vádlottra mint különös visszaesőre, szintén letöltendő büntetést kért. H. Csongor védője azzal érvelt, hogy a sértettnek nem lett volna joga felelősségre vonni villamoson cigiző védencét, aki labilis idegállapotú, a számonkéréstől és egy felé bökő mozdulattól gurult be. H. Csongor azonban állítása szerint azóta megváltozott, indulatkezelési tréningre jár, megbánta tettét. Felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. A másodrendű vádlott védője pénzbüntetés kiszabását kérte védencére, aki „csak a villamos oldalába rúgott bele", ráadásul ő akadályozta meg, hogy H. Csongor tovább folytassa az ütleget. A bíróság úgy döntött, hogy a jogerős ítéletet csak az eddig meg nem hallgatott, ellökött nő tanúvallomása után tudja meghozni – az új tárgyalást október 27-ére írták ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobb búzatermés ígérkezik a tavalyinál

Árban kicsi a különbség az étkezési és a takarmánybúza között, ezért idén inkább takarmánynak valót vetettek a gazdaságok. Tovább olvasom