Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Elnézte a közlekedési táblát – 18 ezer forintjába kerülhet

A tiltó tábla ellenére a szegedi Kelemen utcán kerékpározott Letoha Tamás, akit ezért 18 ezer forintra büntettek a rendőrök. A fiatal szegedi orvos elismeri, vétett a közlekedési szabályok ellen, ám büntetését túlzónak tartja. A férfi a bírság mérséklését kérte a rendőrségtől.
Letoha Tamás a Kelemen utcában. A szegedi fiatalember elismerte, hogy szabálytalanul közlekedett. Fotó: Karnok Csaba
A Fekete Sas utcai nyomdába sietett a napokban kerékpárjával Letoha Tamás, mert kisdoktori dolgozatát szerette volna a munkaidő lejárta előtt leadni. Mivel késésben volt, a rövidebb utat választotta, így szabálytalanul kerékpározott végig a Kelemen utcán – ahová tilos behajtani a bicikliseknek. A Kölcsey utca sarkán várakozó rendőrök megállították, igazoltatták, és közölték vele, hogy a közlekedési szabályok megsértése miatt megbüntetik.

Letoha Tamás elismerte vétkességét, megadta adatait, de szeretett volna tovább sietni. Elmondása szerint az egyik rendőr kötekedni kezdett vele, és még negyed óráig nem engedte tovább, holott a hivatalos eljárást már befejezték. A szóváltásra figyelmes lett a férfi egykori általános iskolai tanárnője, aki figyelmeztette a rendőrt, hogy egy fiatal orvossal beszél, aki nem követett el bűncselekményt. Letoha Tamás állítása szerint ekkor a rendőr annyit mondott: „Ne tessék bántani, engem itt mindenki csak szívat."

Tiltó tábla a Kelemen utcában. Szűk is, veszélyes is. Fotó: Karnok Csaba
Az eset folytatásaként a szegedi fiatalember nemrégiben határozatot kapott a városi rendőrkapitányságtól. Ebben közölték vele, hogy szabálysértés miatt 18 ezer forintos pénzbírságot róttak ki rá. A fiatal orvos továbbra sem tagadja, hogy tiltott helyen kerékpározott, de a büntetési tétel szerinte aránytalanul magas, hiszen ennyi pénzért egy új kerékpárt is vásárolhatna.

A rendőrség szerint azonban egyáltalán nem különleges egy ilyen büntetési tétel kiszabása. Vad Róbert rendőrségi sajtóreferens elmondta: a határozatban azt is feltüntették, hogy az ilyen esetekben akár 30 ezer forintos pénzbírság is kiszabható. Ha a férfit helyszíni bírsággal büntették volna, akkor maximum 10 ezer forintot kellett volna fizetnie. Letoha Tamás lapunknak azt állította, hogy a rendőrökkel folytatott beszélgetésen szóba sem került a helyszíni bírság. A férfi egyébként kifogással élt a határozat ellen, levelében arra kérte a rendőrséget, hogy csökkentse a pénzbírságot. Válasz néhány napon belül várható.

Szincsok György

Olvasóink írták

  • 1. Zsoltee0716 2012. február 11. 20:49
    „Nah a <moderálva> rendőrök csak az ilyenre kapnak?

    Ilyenkor nem megy a szembecsukása!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legnépszerűbb a Gáspár utca

Mind a harminc szegedi szociális bérlakás pályázata eredményesen zárult – tájékoztatta… Tovább olvasom