Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Elnyargal Ópusztaszerről a Nyeregszemle

Ópusztaszer – Harmadik éve szerveztek volna Nyeregszemlét Ópusztaszeren május végén. Az ország egyik legnagyobb lovas seregszemléjét szinte az utolsó pillanatban mégis más helyszínre vitték. A szervezők és az emlékpark vezetősége technikai okokra hivatkozik.
– Fáj a szívem érte, hiszen Ópusztaszer kérésére az emlékparkba találtam ki a rendezvényt. Nem kis munka volt kidolgozni a csapatommal a megszervezését. Évről-évre vállvetve küzdöttünk azért, hogy a Kárpár-medence minden tájáról ide érkezzenek a lovasok. Ugyanakkor sokuktól azt hallottuk: jó lenne már egy új helyszín, hiszen harmadik alkalommal tették volna meg ugyanazt azt útvonalat – mondta Solymosi Bertold. A Nyeregszemle főszervezője aláhúzta: Horvátországig lovagolt Ópusztaszer meghívólevelével. Hogy a rendezvényt miért mégsem a Csongrád megyei helyszínen tartják, arról a Nyeregszemle után adna bővebb tájékoztatást. Közleményükben technikai okokra hivatkoznak. Az időpont változatlan: május 31–június 2., az új helyszín: a kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpont. A szervezők 11 pontban foglalták össze, miért jó választás Kunszállás: kiemelték a község vendégszeretetét, jó megközelíthetőségét, a lovasok fogadására kiépített magas infrastruktúrát.

Elnyargal Ópusztaszerről a Nyeregszemle - amikor még itt voltak a lovasok (galéria)

Kunszállás polgármestere, Kovács Imre tárt karokkal fogadta Magyarország egyik legnagyobb seregszemléjének szervezőit. – Lelkesen állunk a nemes és nehéz feladat elé. Mi, kunszállásiak szeretjük a kihívásokat, és valljuk a régi igazságot, miszerint vendég a háznál, öröm a háznál. Ezúttal is mindent megteszünk, hogy vendégszeretetünkről meggyőzzük az ide érkező lovasokat és lovat szerető közönséget – mondta a polgármester, aki maga is lóhátra ül majd a rendezvény tiszteletére.

Miért hagyták, hogy a több száz lovast és több ezer látogatót vonzó nagyszabású rendezvény elnyargaljon Ópusztaszerről? – kérdeztük a Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatóját. Kertész Péter egyelőre szűkszavúan válaszolt, a szervezőkhöz hasonlóan a technikai okokra hivatkozott. Kiemelte: a park minden évben csak a helyszínt biztosította a rendezvényhez. Ígérete szerint a jövő héten bővebben is nyilatkozik a témáról.

Olvasóink írták

  • 3. zsuzsmo 2013. május 17. 05:21
    „Hát a játszótér állapota szó szerint katasztrofálisan lepusztult. Nem csak a felújításra kellene elkülöníteni, hanem az állapot megőrzésre is. De, gondolom, a nomád rendezvényekre fog szakosodni a terület :(”
  • 2. Darko 2013. május 16. 21:35
    „helyes”
  • 1. info 2013. május 16. 18:56
    „"miért jó választás Kunszállás: kiemelték a község vendégszeretetét, jó megközelíthetőségét, a lovasok fogadására kiépített magas infrastruktúrát."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a határátkelő Ásotthalomnál

Felavatták az új közúti határtákelőt Ásotthalom és szerb testvértelepülése, Királyhalom között. A két ország polgárai meghatottan sétáltak át egymáshoz. Tovább olvasom