Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Előbb Szeged, majd Nagylak is bedugult

Szeged - Szegeden vasárnap a Romániába tartó gépjárművek miatt – az egy héttel ezelőtti helyzethez hasonlóan – ismét bedugult a Dorozsmai út és a Kossuth Lajos sugárút.
Az Esso-kúttól a plázáig tartó szakaszt 20-25 perc, a nagykörútig legalább egy óra alatt lehetett megtenni. Déltől Nagylak is bedugult, két órát kellett várni az országból való kilépésre.

– Dorozsmáról próbálok bejutni a Széchenyi térre. Húsz perce araszolgatok, az Esso-kútnál áll a sor vége – mondja Farkas Kornélia.

A fiatal szegedi nő azt hitte, baleset történt, azért állnak az autók. Tőlünk tudta meg, hogy a Szegeden átvonuló és Romániába tartó gépjárművek miatt dugult be a Dorozsmai út és a Kossuth Lajos sugárút.

Az autók között csak elvétve bukkant fel magyar rendszámú. De akadt. A fővárosból Tiszaszigetre tartó Bodó Ferenc is az Izabella hídon átjutva, a plázánál jött rá, hogy „csapdába" került.

A román gépjárműáradat vasárnap délelőtt érte el Szegedet, és órákra megbénította a forgalmat a város egyik legfontosabb útvonalán. A külföldi rendszámú autók vezetőinek többsége nem törődött a jelzőlámpákkal, a piros ellenére behajtottak az útkereszteződésekbe, s ezzel a keresztirányú forgalmat is lehetetlenné tették.

A Kossuth Lajos sugárúton csak araszolni lehetett. Fotó: Segesvári Csaba
A Kossuth Lajos sugárúton csak araszolni lehetett.
Fotó: Segesvári Csaba

A Kossuth Lajos sugárút és a nagykörút sarkán megálló és általunk megkérdezett magyar és külföldi autósok azt mondták, 60-70 perc alatt tették meg a néhány kilométeres utat.

A kisfiukkal mikrobuszban utazó fiatal dorozsmai házaspár szerint rendőröknek kellene irányítani a forgalmat.

Felvetésükkel kapcsolatban Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a lámpák működnek, az egyenruhások irányítása nem gyorsítaná meg a haladást, de ahol szükséges, „beavatkoznak".

– Az egy héttel ezelőttihez hasonló állapot azért alakult ki, mert most is szombaton indultak haza a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások, és vasárnap érték el Szegedet. A nagylaki határátkelőhelyen dél körül már két órára duzzadt a várakozási idő – közölte a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 4. joy 2008. augusztus 11. 16:38
  „Mi a búst csinálnak adóHuFjainkból henyélő rendőreink?
  Miért nem büntetik a tilosba behajtó, ott várakozó autósokat meg?
  SEHOL EUrópában nem csinálhatják meg ezt az autósok, csak minálunk!

  Nem a közlekedők bas.ogatásáért, zaklatásáért, hanem a REND fönntartásáért fizetjük a RENDőröket!!!”
 • 3. vegyük már komolyan a problémát. 2008. augusztus 11. 09:37
  „A katasztrófavédelem a cégek vegzálása helyett most példát mutathatna, hogy tényleg hasznosak. A rendőr szakközépiskola meg vigye ki a diákjait, akik nem bírságolnak, hanem segítenek.
  1. Vízosztás - ez lenne a legfontosabb.
  2. tájékoztatás (idegen nyelv ugye)- táblákkal, szórólapokkal. Ha le van írva románul, mit kell tennie, alternatív utvonal felajánlva, akkor talán egy részük a legközelebbi útján már megfogadja a tanácsokat.”
 • 2. Ali baba 2008. augusztus 11. 08:35
  „Itt egy dologgal lehetne megoldani ezt a problémát. Meg kellene már építeni Nagylakig azt az autópályát, mert meg fogunk itt fulladni a forgalomban. Vagy már meg is fulladtunk.”
 • 1. che 2008. augusztus 11. 06:17
  „Megfelelő forgalom irányítással ,terelésekkel, szakértelemmel meg lehetne oldani a kérdést, a hozzáállás (kényelmesebbik változata) a szervek részéről viszont látható !! (katasztrófa védelem, közlekedés rendészet) Legalább vizet osztanak a sórban állóknak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békepark Nandafalván

Balástya - Kagylókürtök hangja vitte hírül a Balástya környéki tanyavilágban a hétvégén, hogy… Tovább olvasom