Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Előrelépés az M43-as autópálya alvállalkozói ügyében

Szeged - Szerdán írásban nyilatkozik az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorciumot vezető Sedesa S. A. arról, miként rendezi a kivitelezésben résztvevő egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozói tartozásait – közölte Temesvári Zoltán, a vállalkozásokat képviselő ügyvéd kedden.
Az építőipari cég írásban garanciát vállal arra, hogy rövid távon belül kiegyenlíti a szállítói tartozások egy részét, illetve azoknak az alvállalkozóknak, akik továbbra is részt kívánnak venni az autópálya kivitelezésében, előleget folyósít – mondta a keddi, több mint háromórás tárgyalások után az ügyvéd.

Ez a megoldás lehetőséget teremt az alvállalkozóknak arra, hogy átvészeljék a Szeviép Zrt. csődje miatt kialakult kritikus helyzetet – fogalmazott Temesvári Zoltán.

A tárgyalások tovább folytatódnak és hatvan napon belül megszülethet a végleges megállapodás az alvállalkozó követelések megvásárlásáról – tudatta az ügyvéd.

A ki nem fizetett alvállalkozók május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az út töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában.

Az alvállalkozók azért kezdték el tiltakozó akciójukat, mert az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósa a cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta.

Olvasóink írták

 • 3. csakegyalampolgar 2010. május 28. 08:13
  „érdekes, hogy ez a téma "milyen gyorsan" abbamaradt???????????????”
 • 2. csakegyalampolgar 2010. május 26. 18:32
  „érdekes bizony, nyíilván már az ügyvéd úr is "érintetté " válhatott a másik oldal részéről...
  60 nap? rengeteg idő, 180 napig tarthat max. a szeviép csődvéleme, az első 45 nap után készen kell!! lenni a kifizetési listának...(ez sem lesz meg!), majd szépen meghosszabbítgatják a 60 napot, még 60 nappal, meg még egy kicsivel, és eljutottunk az önkormányzati válassztásokig, mert ugye reménykedik a bal oldali csapat a maradásban...., de a remény hal meg utoljára...
  erről van itt szó, semmi másról!

  mindenközben ill. már régen a vagyont már kimentették..........., nincs mármiről beszélni!!!
  Summázva: senki nem lesz kifizetve, semmikor!!!!”
 • 1. cyt 2010. május 26. 17:31
  „No, ez egyre érdekesebben alakul. Talán csak nem az új kormány beígért "működésének" vannak ilyen hatásai?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

85 milliót vár a múzeum a Szeviép Zrt.-től

A Móra Ferenc Múzeumnak is tartozik a Szeviép Zrt. mintegy 85 millió forinttal. Június 10-én valószínűleg eldől, milyen eséllyel várhatja pénzét a múzeum. Tovább olvasom