Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Először indul turnéra a Kelda zenekar

Először indul turnéra a Kelda zenekar
Szeged - Hivatásos klasszikus zenészek alkotják a szegedi Kelda zenekart, amely a kulturális akusztikus könnyűzenei műfajba sorolja magát. Novemberben tartották lemezbemutató koncertjüket a Műpában, most első turnéjukra készülnek.
– A tagok az SZTE Zeneművészeti Karán tanulnak vagy tanultak, kivéve engem, mert én történelem szakos vagyok – mesélte Kelcz Dávid, aki énekes és gitáros a zenekarban, valamint ő írja a verseket, amelyeket megzenésítenek.

– Először Cseh Tamás módra, egy szál gitáron születnek a dalok, a szövegek emberről, életről, szerelemről és hazáról szólnak – tette hozzá nevetve Dávid. Az együttesben még Korponai Zsolt hegedűn, Horváth Csaba nagybőgőn, Varga Ákos pedig ütőhangszeren játszik. Ketten közülük a Vajdaságból származnak, de van köztük kunszentmártoni és dusnoki zenész is. A Kelda gondolata 2012-ben pattant ki Dávid és Csaba fejéből a szegedi Borpatikában. Tavaly novemberben mutatták be első nagylemezüket a Műpában Gondolathajó címmel.

– A Tehetségpont segítségével jutottunk el a Műpába. Hirdettek egy pályázatot Műpa-koncertre zeneművészeti karos hallgatók számára komolyzenei műfajban. Írtunk nekik, hogy bár könnyűzenét játszunk, szeretnénk pályázni. Beadtuk, és végül mi is mehettünk a MűPába – mesélte Kelcz Dávid, a 46 koncertet megélt zenekar énekese. A turné állomásait még szervezik, de az már biztos, hogy az Egyetemi Tavasz részeként nagyszabású lemezbemutatót tartanak Szegeden, valamint a Vajdaságba és Erdélybe is szeretnének visszatérni.

Sok időt töltenek együtt, hiszen rengeteget próbálnak, utaznak a koncertekre. – Nyáron Topolyán volt egy fellépésünk. Zsolti mondta, hogy Tompa felé jöjjünk vissza, de mi erősködtünk, hogy nem lesznek sokan Röszkénél sem. Ez nem így lett, ugyanis több mint három kilométeres kocsisor állt a határnál. Hat és fél órát várakoztunk a több mint negyven fokban. A koncert után kaptunk két liter bort ajándékba, szomjasak voltunk, így megittuk. Ákos vezetett, így neki nem jutott, de nekünk nagyon jó kedvünk kerekedett. A hőség, az alkohol és a szmog megtette a hatását – mesélte Csaba, aki szintén izgatottan készül a 30-40 állomásos turnéra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámcsapástól égett ki a háza, most új életet kezdhet Rózsika

Villámcsapástól égett ki a háza, most új életet kezdhet Rózsika
Tavaszra készen lehet Rózsika háza: új életet kezdhet megsemmisült élete romjain. Tovább olvasom