Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Előzetesben maradt R. Gusztáv

Szeged - A Szegedi Városi Bíróság május 11-én nem jogerősen az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2 hónappal meghosszabbította R. Gusztáv előzetes letartóztatását.
Megírtuk: a dóci férfit a hajléktalan A. István feljelentése alapján fogták el a rendőrök. Azt állította R. Gusztávról, hogy őt egy hónapig tartotta fogva a tanyáján, arra kényszerítette, hogy a környező erdőből többször fát vágjon ki, nyugdíját pedig elvette. A sértett végül megszökött fogságából, és értesítette a rendőrséget. R. Gusztáv ellen a Szegedi Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése, zsarolás és lopás alapos gyanúja miatt folytat nyomozást.

R.-ék tanyáján a férfi elfogása után mindenki azt állította: A. István szabadon járhatott-kelhetett a környéken, rendszeres látogatója volt a közeli kocsmának, amit kérdésünkre az ott dolgozó pultos is megerősített. A. Istvánt korábbi, Csongrádon élő hajlékadója hazug emberként jellemezte, aki még a motorkerékpárját is ellopta tőle.

A bíróság mostani végzésének indokolása szerint R. Gusztávnál fennáll az előzetes letartóztatás elrendelésének általános indoka. Tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított a hosszabb időn át személyi szabadságától megfosztott és kiszolgáltatott sértett, illetve a tanúk befolyásolásával az eljárás megnehezítésére vagy meghiúsítására törekedne. A bíróság ezért – az ügyész indítványának helyt adva – hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 6. teosztasz 2011. május 28. 17:13
  „azt csiripelik a madarak a tanyagondnok szentesre jár a rendörségre valami falopási ügybe, persze neki még nincs csicskása”
 • 5. csakhogy 2011. május 20. 14:04
  „nekem nem hiányzik.”
 • 4. dodó 2011. május 19. 16:59
  „Mán a Szegedi Városi Bíróság is rászista?”
 • 3. Domonics 2011. május 19. 12:40
  „Talán mégis volt értelme a "dóci teadélutánnak"?”
 • 2. bánki 2011. május 19. 12:15
  „,,Lasszizmus"”
 • 1. Domonics 2011. május 19. 10:49
  „Pedig jogvédő a lelkem.. Pedig a tanyagondnok is ölelgette..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borfesztivál: lazacárban árult grill zöldség és a társai

Aki megéhezik a Széchenyi téren, jó ha mélyen a zsebébe nyúl. Vagy átsétál a Dugonics téri Gasztro udvarba, ott barátságosabbak az árak – a sajt például féláron van. Tovább olvasom