Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Előzte volna a buszt a 85 éves sofőr, de a járdára hajtott

Menetrendszerinti autóbuszt akart megelőzni egy idős hölgy szerdán reggel Szegeden a Fő fasoron. Nem tudta befejezni az előzést, a járdára hajtott, majd egy kerítésnek ütközött.
Egy olvasónk telefonált szerkesztőségünkbe, aki szemtanúja volt a balesetnek. Elmondta, hogy az idős hölgy közvetlenül a 30-as táblánál előzött, megítélése szerint ennél lényegesen nagyobb sebességgel. "Láthatóan nem találta a gázpedált" - fogalmazott. A baleset a Fő fasori Gregor József általános iskola előtt történt, ahol gyerekek használják a zebrát. Az anyuka szerint könnyen tragédia történhetett volna. Az autó végül szinte két keréken kapott fel a járdára és az iskolával szembeni egyik ház kerítésében landolt. A szemtanú szerint miután az idős sofőr kiszállt az autójából - sértetlenül megúszta a balesetet - közvetlenül az orra előtt olvasta az iratait, alig látott.

Előzte volna a buszt a 85 éves sofőr, de a járdára hajtott - GALÉRIA

A helyszínen tartózkodó kollégánk elmondta: abban az irányban, amerre a személygépkocsi haladt nincs 30-as tábla (Töltés u.-Torockai u. között), a baleset a Fő fasor-Torockói utca sarkán történt. Információink szerint a Fő fasori megállóhoz közelítő buszt kezdte - szinte közvetlenül a járdasziget előtt - megelőzni egy Opel Astra, úgy tudjuk, hogy a sofőr későn észlelte a járdaszigetet, először a busz jobb oldalának csapódott, majd egy közlekedési táblát kidöntve a közeli kerékpárúton keresztül száguldva egy ház vaskerítésébe csapódott. Az autó nagyjából 60 méterre állt meg az ütközés helyszínétől, a sofőr feltehetőleg nem tudta kontrollálni a járművet, több terepakadályon is keresztül hajtott, majd fékezés nélkül csapódott a kerítésbe.

Korábban:

Szerda reggel egy menetrendszerinti autóbusz haladt a Temesvári krt. irányából a Thököly utca felé a Fő fasoron, amikor egy Opel személyautó kezdett a busz előzésébe. Eddig ismeretlen okokból az autó a megkezdett előzést nem tudta befejezni, az út menetirány szerinti bal oldalán lévő járdaszakaszra felkapott és egy kerítésnek ütközött.

A balesetben a személyautó 85 éves sofőrje nem sérült meg, de a busz egyik utasa a fékezés során elesett. Őt a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. Francois 2013. május 30. 11:58
  „71. pirosmanci 2013.05.30. 09:02 Ezeknek 70% biztosítás csalás, csak bizonyíthatatlan! :)”
 • 74. THK 2013. május 30. 10:36
  „71. pirosmanci,
  mégegyszer: nézz szét az utakon, a közlekedésben vajon mekkora részt tesznek ki az ennyire idős sofőrök?!
  (pláne, hogy hosszabb utakat már nyilván eleve nem is vállalnak be, tehát a vezetett km-ük nagyon alacsony)
  Ha ez megvan, akkor már remélhetőleg magadtól is rájössz, ez hogyan befolyásolja egy (ezért értelmetlen) statisztika eredményét...

  Teljesen fölösleges maszatolni, mert nem arról van szó, hogy a nénike elnézte a szigetet az út közepén: EZ még előfordulhat fiatalabbal is. Az azonban már vezetési alkalmatlanságot jelent (amire tagadhatatlanul hatással lehet az öregkori tompulás), hogy utána fékezés nélkül, bamba utasként vágott át bicikliúton, járdán, bele a kerítésbe! Nem rajta múlt, hogy közben nem csapott el vkit... mindenki, az ő saját érdeke is lenne a vezetési alkalmassági vizsgálat szigorítása ennyire idős korban.”
 • 73. Poppy 2013. május 30. 09:35
  „Felreertettel deszkas,tudom hogy nincs ingyen csak viccnek szantam.Minden korosztalyu vezeto retegnek mas a gyenge pontja.A fiatalak felelotlenebbek vakmerobbek.Az idosebbek meg sajnos lassabban reagalnak.Nem altalanositok, es nemkem egy hatvan feletti meg nem kimondottan idosnek szamit.Nem a kor szamit igazan hanam az ALKALMASSAG.Dolgoztam rendeloben ahol a doktor ur csak alafirkantotta az engedelyt a komanak teszt nelkul.Es sajnos egy felelotlen autos rohadek miatt vesztettem el az ocsemet is.
  De szerencsere tobbsegben vannak a tapasztalt normalis soforok.”
 • 72. 80sFan 2013. május 30. 09:14
  „"...nem találta a gázpedált..."? Azt pont megtalálta, talán a féket nem...”
 • 71. pirosmanci 2013. május 30. 09:02
  „No, "öregezők"!
  ´zest´ (69. 2013.05.30. 06:56) nagyon pontosan leírja: nézzétek meg a biztosítók statisztikáit, kik is okozzák a balesetek zömét! (Csak úgy mellékesen: 1975 óta vezetek rendszeresen, balesetet még nem okoztam.)”
 • 70. info 2013. május 30. 08:33
  „Ez a baleset megtörtént-nem hiszem, hogy a jogsi érvényességét kell vitatni amit a házi orvos meghosszabbított-nem tudta a vezető a lassító járművet előzni.ha már látom, hogy az autóbusz megáll mert jelzi a szándékát, inkább lassítani kell nem előzni.Olyan ötletek írnak egyesek, ha ezeket bevezetnék az új módosításba tüntetne ellene a leírója.”
 • 69. zest 2013. május 30. 06:56
  „38. M.Aurelius 2013.05.29. 12:43
  Túl korán és éretlenül lehet jogosítványt szerezni és ez kihat az időskori vezetésre is.
  21 éves kor előtt nem kellene engedni vezetni, és azután is 1 évig csak felnőtt felügyelet mellett.
  Most az ifisták élő bombák az utakon. Mennek keresztül-kasul mindenkin.

  Remélem te nem készülsz külföldre és maradsz otthon kedves Aurelius.... mert itt olyan szörnyű dolgok történnek, hogy az borzasztóóóóó!!!!!! 17 éves korban jogsit kapnak és 85 éves korukban még mindig vezetnek.... és nincs évente felülvizsgálat sem ti. sokat a 70.-ik évüket betölteve is dolgoznak, és ehhez autóra is szükségük van!!!!
  A baleseti statisztika egyébként azt mutatja, hogy a közlekedési balesetek túlnyomó részét a 25-55 év közöttiek okozzák és nem a 17 évesek és nem a 80 évesek...
  Amit viszont az ember azonnal észrevesz amikor KÜLföldön jár (itt nem Olaszországra, Romániára gondolok), hogy az autót és más egyéb járműveket vezetők többnyire odafigyelnek egymásra és nem idegbajosan, rángatózva és habzószájjal közlekednek mint otthon az a sok 25 és 55 év közötti ´majdmegmutatoménhogykellvezetnitehülyebarom´
  Egyébként fura, hogy a nyugdíj korhatárt 70 éves korig akarják emelni .... a vezetői engedélyeket viszont 60 éves kortól alkalmassági vizsgához kötik...”
 • 68. tol 2013. május 30. 06:26
  „az idöskori jogosítvány ugyanaz a gond, mint a nyugdíjkorhatár. Az idösek önértékelése kerül célkeresztbe és mindennel együtt nyolcvan felett én ön- és közveszély miatt nem engednék senkit autót vezetni.”
 • 67. Francois 2013. május 30. 05:52
  „Mielőtt az orvost szidjátok, lássuk miből áll, vérnyomás mérés , táblán számok felismerése, kartonod megnézése milyen betegségben szenvedsz! Na ezzel ki is fújt a történet! Én továbbra is tudnám javasolni 65-év felett, egy gyenge páv 3 vizsgálathoz hasonlót, ami a reflexeket is felméri, mert ugye a háziorvos mit tud tenni?! Max leejti a ceruzát és megnézi hogy Pista bácsi észre vette e! Tehát nem az orvos a bűnös a jogszabályok! :)”
 • 66. deszkás 2013. május 29. 23:52
  „POPPY! A második mondatod utolsó fele úgy hülyeség ahogy van! (60 év felett 2 évente van orvosi-nem ingyen!)”
 • 65. jozko 2013. május 29. 23:11
  „59. Francois:

  "...csak a szív az legyen fiatal..." :)
  Ezzel nincs baj.
  "Öndiagnózist" pedig nem szoktam csinálni, azért fizetek, tegyék a dolgukat...
  A jókívánságot pedig köszönöm és viszont kívánom.
  Sőt , úgy gondolom, lesz idő, amikor tehetek is érte - és meg is teszem, jó szívvel.”
 • 64. Poppy 2013. május 29. 22:55
  „Nem lehet hogy valami sumaksag folyik?Aki tomegkozlekedest hasznal az 65 ev felett ingyenes berletet kap elete vegeig,aki pedig autoval jar az ingyenes jogositvanyt szinten elete vegeig? :) Tudni kell mikor meltosaggal visszavonulni nem pedig bolondot csinalni magunkbol. Ja es masok eletet is veszelyeztetni.Mert ha mashol tortenik (barhol elofordulhat) es epp anyuka setal kisgyerekkel vagy mas l????Akkor a jarokelo paszirozodik a keritesnek.”
 • 63. CsImre 2013. május 29. 22:41
  „A magyar jogosítványadási gyakorlat sajátosságait nem vizsgálva azért felmerülhet ezek után a kérdés, hogy a Fő fasoron mire jó a kerékpárút? Néhány hete egy sarokra innen gázoltak el egy rajta biciklizőt, most pedig csak a vak szerencsén múlt, hogy nem egy épp arra haladót tarolt le a néni.”
 • 62. notebook 2013. május 29. 21:31
  „A kedves hölgy háziorvosának üdvözletemet küldöm és arra kérem, hogy magától adja vissza a praxisát, mert ennek az idős nőnek nem lett volna szabad meghosszabbítani annak idején a jogsiját.”
 • 61. okz63 2013. május 29. 20:45
  „60. Horthyszobor 2013.05.29. 20:28
  Az egy elírás: Toroczkói utca a helyes neve. :-)”
 • 60. Horthyszobor 2013. május 29. 20:28
  „Ez tetszik:
  "A helyszínen tartózkodó kollégánk elmondta: abban az irányban, amerre a személygépkocsi haladt nincs 30-as tábla (Töltés u.-Torockai u. között)".
  No nézd már Toroczkai Laciról utcát nevezetek el:)”
 • 59. Francois 2013. május 29. 20:05
  „Így utólag belegondova, szegény apám mikor vezetett "Isten nyugosztalja" mindég új embereket ismertem meg félévente, mentősök, tűzoldók, rendőrök, ennyi előnye volt. Mellékesen, ha nem adja meg neki a háziorvos, szépen elmennek az ügyeletre és egy ismerős orvos is megadhatja soron kívül, nem teljesen tiszta de megoldható! 55. jozkó 2013.05.29. 17:44 Nem bántani akarlak, de az a 60-van nem a hetvenhez van közelebb?! Egyébként jó egészséget kívánok neked, még ha egyes dolgokban nem értünk is egyet! :) Ez meg nem a te hibád! :)”
 • 58. antipipacs 2013. május 29. 19:13
  „mindenkinek igaza van aki azt írta, hogy 85 éves idős embernek nem biztos hogy kellene jogosítványt adni... És mi van az orvos felelősségével aki megadja az alkalmasságit? Inkább ezen kellene elgondolkodni. minden tiszteletem az időseké, de tudok nem egy példát arra, hogy menni, ki-be szállni alig tud, sőt mozgáskorlátozott 85 fölöttiek. Bizonytalanul és veszélyesen vezetnek. Mindenki biztonsága érdekében nem kellene vezetniük!”
 • 57. bambulla 2013. május 29. 18:21
  „bakker
  minek hosszabbítják meg a jogsiját
  tömegközlekedjen
  az úgy is ingyen van neki”
 • 56. bzoli-41 2013. május 29. 17:54
  „Hát nem tudom... Csúnyán hangzik, de 80-90 éves embereknek csak nagy szigorítással adnék jogosítványt. Közveszélyesek, bambulnak előre, nem figyelnek, hajmeresztő dolgokat művelnek! Persze kivétel is van.”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiókirodákkal bővít az EDF DÉMÁSZ

Az új törvényi előírásoknak megfelelően október 11-ig 13 új fiókirodát és 18 panaszfelvételi pontot nyit az EDF DÉMÁSZ. Tovább olvasom