Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Első a szakképzés

Több mint 70 kiállító, 7 nagy munkáltató és 49 képzőintézmény várja a végzős általános és középiskolás diákokat a csütörtökön az IH Rendezvényközpontban indult Pályaválasztási Napokon (PÁV).
Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatón elmondta, a megyében 29 ezer általános iskolásból mintegy 4000 tanuló fejezi be az idei tanévben a 8. osztályt. A középfokú közoktatási intézményekben nappali oktatásban 22 ezer diák végzi a tanulmányait jelenleg, mintegy 6000 a végzős.

Első a szakképzés - GALÉRIA

– A szakképzésnek szeretnénk nagyobb presztízst adni. Azzal, hogy a szakképzés zsákutca jellegét megszüntettük, most már nem kell választani továbbtanulás és szakképzés között, szakképző iskolából is lehet továbbtanulni – mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

A Pályaválasztási Napokra közel 5000 diákot várnak három nap alatt. Az érdeklődők egy-egy szakma képviselőjének egy napját is megismerhetik. Szombaton, a családi napon 10 és 15 óra között az Agórában a szülők a diákokkal együtt juthatnak információkhoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi a korrupcióról

Én magyarként és szociáldemokrataként azért jöttem, hogy több és erősebb Európát kérjek – fogalmazott Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az adóelkerülés elleni küzdelemről szóló politikai vitában. Tovább olvasom