Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Első útja barátja sírjához vezetett

A mai napig kezelésekre kell járnia az algyői hídon tavaly december 23-án történt baleset szegedi túlélőjének. A fiatalembert ugyan rokkantosították, ő mégis bízik a teljes gyógyulásban.
A mai napig különböző kezelésekre és gyógytornára jár az a 34 éves fiatalember, aki tavaly karácsony előtt három fiatal zenésztársával együtt karambolozott az algyői hídon. Megcsúszott egy jeges útszakaszon, keresztbe fordult az úttesten a kocsijuk, amibe egy Szeged felől érkező megpakolt Ford Tranzit kisbusz szállt bele.

Kiss György a lapunkban tavaly december 29-én megjelent írást olvassa – a balesetről Fotó: Karnok Csaba

A személyautó négy utasa közül csak az anyósülés mögött utazó Kiss György maradt életben. A 28 éves szegedi S. Csaba, a 26 éves vásárhelyi K. Árpád és a 21 éves bordányi V. Attila a helyszínen életét vesztette. Kiss Györgyöt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

– Aludtam, amikor a baleset történt. A hirtelen ellenkormányozásra ébredtem, majd láttam egy reflektort, és ennyi. Január 2-áig voltam az intenzíven: az eddig eltelt időről csak ködös emlékeim vannak – mondta Kiss György. Azt azonban hallotta, amikor a másokhoz érkező látogatók összesúgtak: biztos ittak a hip-hop buliról hazafelé tartó zenészek. A fiú elmondta: ebből egy szó sem igaz. – A barátnőmet kérték meg az orvosok, hogy közölje velem: csak én éltem túl az ütközést a kocsiban. Állítólag már sokat kérdezgettem, hogy mi van a többiekkel. Nem akartam elhinni, amit mondott – beszélt a fiú, aki több műtéten is átesett a baleset óta. – Novemberben pedig lerokkantosítottak. Mivel még fiatal vagyok, bízom a teljes felépülésben. Ezt mások is így gondolhatják, hiszen jövő novemberben felülvizsgálatra kell jelentkeznem – magyarázta.

Emléklemez és buli

A balesetben elhunyt S. Csaba szegedi barátai és fővárosi ismerősei emlék CD-t készítettek a fiatal hip-hop zenészek halálának első évfordulójára. December 30-án este a szegedi Sly Cafféban ennek a lemeznek lesz a bemutatója, ahol a vendégek meg is vásárolhatják a hanganyagot.  
A tíz éve DJ-ként dolgozó fiatalembert egy hónap után engedték haza. Amint egy mankó segítségével lábra tudott állni, azonnal kiment az alsóvárosi temetőbe Csaba sírjához, akivel a tragikus hajnal előtt még a közös jövőt tervezgették. A baleset helyszínén már többször is járt: amikor családjához, Szarvasra utazik haza, az algyői hídon kell keresztülmennie. Megállni azonban még soha nem állt meg itt. – Most is a temetőbe megyek majd ki.

Nemcsak Csaba, hanem Attila sírjához is, Bordányba – mondta a fiú. Egy ideig a zenélést sem akarta folytatni, de barátai mégis rábeszélték. Autóba szintén csak nehezen ült: utazni ma is csak nyugodt sofőr mellett mer. Barátnője sokat segített neki a felépülésben, aki főzött rá, és a házimunkát is elvégezte.

– Apróbb munkákat most már én is meg tudok csinálni, és a kezemet is tudom annyira használni, hogy újra tudjam pörgetni a lemezeket – mondta a fiatalember. Hozzátette, több dolog is közrejátszhatott volna abban, hogy ne következhessen be a baleset. – Állítólag előttünk haladt egy sószóró autó, amit megelőztünk. A buli pedig hajnali ötig tartott volna, de technikai okok miatt már háromkor be kellett fejeznünk – mesélte.

– Még egy jó ideig az köti le a figyelmemet, hogy teljesen meggyógyuljak. Senki nem tudja, hogy ha az alapvető dolgokat – ilyen például a futás – nem tudod megcsinálni, az milyen durva – vallotta a fiatalember.

Olvasóink írták

  • 2. Anonymus 2007. december 15. 20:32
    „Az a csoda, hogy túlélte a srác. A helyszínen elég rosszul nézett ki ...”
  • 1. Montanári Gilberto 2007. december 15. 08:24
    „Nyugodjatok békében .. Hip-Hop nagymesterei... ! Quicky és barátai ...!! A baleset előtt 1-2 héttel járt nállunk Quicky.. ,megmutattam neki, a zenéinket, eldumálgattunk.. az élet nagy dolgairól .......aztán hazavittem.. elköszöntünk....... Peace... mondta..... És soha nem láttam többet...csak a sokkoló hírt kaptam, a balesetről.... PEAcE...............REmember... és Részvét a családnak...........(nincs igazság)..............Gilbi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolából óvoda Sándorfalván

Ünnepélyes keretek között tegnap délután átadták a sándorfalvi Kölcsey-óvodát. Az intézménybe egy… Tovább olvasom