Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Elsodort egy autót a pesti IC: piros jelzés ellenére hajthatott a sínekre

Szeged - Egy Citroën Xsara Picasso hátulját találta el a Budapestre tartó szegedi IC Jánosszállás állomásnál. A sofőrnek az ijedtségen kívül nem lett baja, az autó viszont totálkáros lett.
A rendőrség a helyszíni szemlét befejezte, az érintett szakaszon a vasúti forgalom fél 12 óta újra zavartalan.

Korábban

Az egykori állomásépület tornácának csapódott egy Citroën Xsara Picasso Jánosszállás állomásnál, amikor vélhetően a piros jelzés ellenére a sofőr a sínekre hajtott, és a Budapestre tartó IC elsodorta a hátulját. A vonat az állomástól mintegy 110 méterre tudott megállni, ugyanis ezen a szakaszon a nyílt pályán 80-100 km/h-val közlekednek. Az utasokat leszállították, jelenleg az állomás peronján várakoznak. A jánosszállási bekötőnél működött a fénysorompó, így az autós vélhetően figyelmen kívül hagyta a piros jelzést.

Elsodort egy autót a pesti IC Jánosszállásnál. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Citroën totálkáros lett, légzsákjai elnyíltak, a sofőrnek az ijedtségen kívül nem lett baja, az autó viszont totálkáros lett. Az autós azért úszta meg könnyen a kalandot, mert a Pestre tartó vonat épphogy csak elérte a hátulját. Ha egy másodperccel korbábban hajt a sínre, valószínűleg szörnyet hal.

Az utasok továbbutaztatásáról a vonat állapotától függően később döntenek. A baleseti helyszínelés ideje alatt Szeged és Szatymaz között szünetel a vasúti forgalom.

Információnk szerin az autós ellen büntetőeljárás indul, valamint számíthat egy 60 ezer forintos közigazgatási bírságra, amiért áthajtott a piros lámpán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliókat spórolnak Mórahalmon

Több megújuló energetikai pályázatuk is elbírálás alatt van, jövőre napelemes kiserőművet építenek. Tovább olvasom