Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Elszabadult lovak vágtáztak Baktóban

Szeged-Baktó - Két ló szökött ki szerdán egy baktói lovarda udvarából. Az állatokat éppen gyerekek ülték meg – egyikük leesett, de nem történt semmi baja. A lovakat a tavasz illata részegítette meg, végül autósok kerítették be őket.
A 15 éves Szultán egy kislánnyal a hátán oldott kereket egy baktói lovardából szerda délután. Követte az 5 éves, Botond nevű póni is, pedig azt is egy általános iskolás lány ülte meg. A vágtató lovak nyergéből az egyik lány leesett, ám a homokos talajnak és a védőfelszerelésnek köszönhetően semmi baja nem történt. A másik kislánynak sikerült leugrania a szökellő heréltről.

Ezek a lovak szabadultak el Szeged-Baktóban. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Egészen az elmúlt napokig fedett téren zajlottak az edzések. A jó idő miatt nemrég jöttünk ki a szabadtéri pályára: az állatok megérezték a tavasz illatát, ezért szöktek meg. Az automata bejárati kapunál a fagy felnyomta a betont: pont akkora rés maradt a lovaknak, hogy ki tudtak szaladni – mesélt a szökés történetéről az állatok tulajdonosa. Vörös László, a baktói lovasklub elnöke lovainak elfutása után azonnal keresésükre indult: a patásokat Baktón és Felsővároson többen látták ügetni, a rendőrségre több bejelentés is érkezett a kóborlókról. – Egy másik lovarda tulajdonosának lánya is meglátta őket, követte autóval a mozgásukat. Vele és a rendőrség diszpécserével is folyamatos telefonkapcsolatban álltam a lovak megtalálásáig – mondta Vörös László.

Végül két gépkocsivezetőnek sikerült a Bika tó és a Tölgyfa utca közötti földúton két oldalról elzárni az akkorra már kifáradt jószágok útját: az állatoknak már volt egy lovaglásuk aznap – ezért bírta erejükből mindössze néhány kilométerre. Az egyik autóvezetőnek sikerült megfogni a lovak kantárját. Ekkorra értek oda a járőrök és a tulajdonos is, aki visszavezette a lovardába az elszabadult állatokat.

Olvasóink írták

 • 3. Mike3 2012. március 09. 08:43
  „Szultánon lovagolt a feleségem. Nagyon jó fej ló :)”
 • 2. tom_peris 2012. március 08. 23:30
  „A táltos paripák szerteszaladtak egy jót...
  remélhetőleg sem lovas sem ló nem sínylette meg nagyon a dolgot...”
 • 1. Smerdis 2012. március 08. 22:56
  „Baktóban ugye, nem "Baktón"? aztán csodálkozik a csávó, aki felhív, hogy fiezssek elő, hogy elmondom neki, hogy majd akkor fizetek elő, ha elkezd a délmagyar írni tudó újságírókat alkalmazni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gubík Ági: A színház által megtisztulhatunk

Gubík Ági szereti, amikor a különböző nációk összefonódnak egy darab kapcsán. Három nyelven beszél, magyar, szlovák és cseh filmekben is játszott már. Tovább olvasom