Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Eltűnnek a régi házak

Szeged - Szegeden több mint 400 épület áll helyi védelem alatt.
Tulajdonosi hozzájárulással még több régi házat lehetne megmenteni. Ám kevés az elhivatott ember, a többség inkább üzletelni akar a régi, városképi jelentőségű épületekkel, amelyek helyén társas- vagy irodaházakat építenek.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a keddi Délmagyarországban és Délvilágban. Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

  • 2. egal 2011. május 10. 17:26
    „Mostanában több helyen láttam ezt,hogy a régi,díszes homlokzatú házak lebontásra kerülnek. Helyettük jellegtelen társasházakat építenek,egyetlen hajóablakkal a homlokzaton,mint díszítő elem. Lehetne sorolni,hogy a Belvárosban hány régi lakóház esett és esik ezután is áldozatul az értékek meg nem becsülésének. Elszomorító.”
  • 1. mattil 2011. május 10. 09:05
    „Már az I. Orbán kormány óta probléma ez, mely csak a válság miatt lassult le. Mármint az, hogy az "új építésű" házak, lakások építésére adnak támogatást, annak adnak egész szocpolt, nem a használt lakás vásárlójának, valamint csak az uj lakás vásárlója kap magasabb adóvisszatérítést, hitelt stb. Aki régi társasházban lakik hiába szeretné az egész lakóközösség megmenteni a házat annak fityiszt mutatnak (saját példa). Nem is szólva arra a jellegzetes magyar gyakorlatról, hogy felhúznak engedély nélkül egy környezetbe nem illő házat, majd kérnek rá "fennmaradási engedélyt" amit persze megadnak..
    Csupán egyetlen országgal odébb Horvátországban mindez fordítva van. Emlékszünk még mekkora nyávogás volt amikor lebontották a magyarok által engedély nélkül felhúzott nyaralókat?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Globális nyaralás ingyen-kanapészörf

Csongrád megye - Aki be szeretné járni a világot, de nem szeretne fizetni a szállásért, annak itt a… Tovább olvasom