Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Eltűnt a Virágból a herendi kávéfőző

Szeged - A Virág volt dolgozói szerint hiányzik a herendi porcelán burkolatú kávéfőző gép, és nem csak a Kis Virágban szedték le a fali márványt. Egy széfet is emlegetnek.
Csütörtökön a város nevében birtokba vette Botka László polgármester a 4 éve zárva tartó Virágot. A lapunk internetes oldalán közzétett fotók nyomán több volt dolgozó jelentkezett.

Egyikük azt mondta, a képek alapján nyoma veszett a herendi kávéfőző gépnek, és nemcsak a Kis Virágból, hanem a Virágból is elvitték a márványt. Azt mondta, a Zöld Szalonban lévő kaszinóban volt egy 600 ezer forintos pult, amely egy széfet is rejtett. – Iratokat tartottak benne – mondta a férfi, többet nem akart elárulni. A 2010-ben bezárt cukrászda utolsó munkanapjáról a dolgozók azt mondták, biztonsági őrök kísérték ki őket az épületből, még az öltözőben hagyott személyes tárgyaikat sem vihették ki. – Ott hagytuk a több tízezer forintos, speciális késeinket is – mondta egy másik volt dolgozó.

Ilyen volt, hova lett?
Ilyen volt, hova lett?

A HVG tavaly év végén a herendi porcelán borítású kávéfőző gép nyomába eredt: a század eleji szerkezet dísze volt a Virágnak. A cukrászdát 1999-ig üzemeltető Szervánszky család restauráltatta, majd amikor angolosan távoztak Szegedről, magukkal vitték a kávéfőzőt. A lapnak Szervánszky Judit azt mondta, az önkormányzat behajtói vitték el a csodás masinát.

György Attila elmondása szerint az a gép az övé, hiszen ő hozta el Soltvadkertről, és ki is fizette a vételárat, de jelenleg nem tudja, merre lehet. A volt tulajdonos azt sem tudta megmondani, hogy Szegeden, a cukrászdában van-e a gép. A hetilap azt írta, György Sándor budapesti, Gyorskocsi utcai irodájában volt egy szép porcelán kávéfőző gép, de a fia, György Attila nem járult hozzá a fotó készítéséhez.

Informátorunk arra is felhívta a figyelmet, hogy a budapesti WestEndben tavaly megnyitott, majd hamarosan be is zárt Várkert cukrászda a Virág 1922-ben megrajzolt logóját használja. Az egybeesés talán nem véletlen. A pesti cukrászdát üzemeltető Vízkút Kft. ugyan nem György Sándor tulajdona, de az ő budapesti lakcímére címre jegyezték be. A céget fiával, György Attilával együtt vezette 2009-től 2010 év végéig. A Vízkút Kft. ellen 2009-es megalakulása óta összesen 17 végrehajtás indult, a legutóbbi március 19-én.

A vállalkozás Facebook-adatlapja szerint 2013 májusában nyitottak a WestEndben, novemberre pedig már elköltözött a cukrászda.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DiDonato Hamupipőkéje a Metből

Sztárszereposztásban közvetítik a New York-i Metropolitanből Rossini népszerű vígoperáját. Tovább olvasom