Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Élvezi, hogy gonosz lehet

Szeged - A rendőr szerepkör talál meg, biztos olyan a fejem – vélekedik Megyeri Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház művésze, aki szappanoperákban nyomoz, a színpadon viszont bosszút áll.
– Az összes sorozatot megjártam: Kisváros, Barátok közt, Szeress most, Jóban Rosszban – sorolta Megyeri Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház művésze, amikor a színház büféjében tegnap ezzel állítottuk meg: láttuk a minap a TV2 kórházas szappanoperájában. Ráadásul – tette hozzá – mindig hasonló volt a karakter is: vagyonőr, vámos, nyomozó. „Ez a szerepkör talál meg. Biztos olyan a fejem." Ha így is van, színházi rendezők ezt eddig csak egyszer használták ki: főiskolásként a Svejk titkosrendőre volt.

A vidéki színészek és a szappanopera-gyártók együttműködését nehezíti, hogy Szegedről nem könnyű forgatásra járni. Ha délelőtt próba vagy este előadás van, akkor szinte lehetetlen. A szegedi nemzetiben a rendezők egyébként viszonylag engedékenyek. Előadás nem maradhat el, és a főpróbahéten sem lehet hiányozni, de korábban egy-egy próbáról igen.


Megyeri Zoltán különben nem néz sorozatot, mert az előadások miatt úgysem tudná követni. Egyetlen kivétel volt, a „szent sorozat": a Dallas.
– Szenvedélyesen néztem. Függő voltam. Ha előadásom volt, akkor felvettem videóra. Most ismétlik az egyik csatornán, néha belenézek, de már nem ugyanaz, túlságosan lassú. – Sorozatban játszani anyagilag éri meg, vagy szakmailag is hasznos? – faggattuk a színészt, aki úgy fogalmazott: legutóbbi nyomozószerepe nem volt nagy szakmai kihívás ellentétben például Don Salustióval, akit a Királyasszony lovagjában alakít a nagyszínházban január 30-ától.

– Nagyon élvezem, hogy gonosz lehetek. Azt hiszem, nem lövöm le a poént, ha elmondom, hogy Don Salustio kavarja a dolgokat. Megharagszik a királyasszonyra, és bosszút akar állni rajta. Tulajdonképpen mindenki a bosszúja része.

Olvasóink írták

  • 1. Kasza 2009. január 17. 22:30
    „Sokat iszol Zoli!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figaro házassága a kisszínházban

Szeged - Az operairodalom egyik legnépszerűbb, legtöbb slágert tartalmazó darabját, a Figaro… Tovább olvasom