Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Emberbetűk a Dóm téren

Szeged - „POLIO”: ezt a szót formázta tegnap a Dóm téren összegyűlt emberalakzat. Délután öt órára több mint százan érkeztek a fogadalmi templom elé azért, hogy a járványos gyermekbénulás megállításának szükségességére hívják fel a figyelmet ily módon.
Az emberbetűkből kirakott angol mondatot a Tisza-parti városban formázták meg először. Előttünk a Sydney-i Operaházra, a londoni Big Benre és a római Colosseumra vetítették ki. A mondat kirakásában a szervezők, azaz a Rotary Szeged és a Rotaract Club Szeged segítségére voltak általános iskolások, egyetemi hallgatók, a katasztrófavédelem, a rendőrség és a szegedi városőrség munkatársai is.

A kezdeményezést nem csak a helyi és országos média követte figyelemmel – a NASA műholdfelvételt készített a mondattá tömörült emberekről! (Kérdés, mi látszik majd a fotón, hiszen tegnap délután vastag felhőréteg borította a várost.)

A fogadalmi templom előtt összegyűlt tömeg a járványos gyermekbénulás elleni küzdelemre szólította fel a világot. A polio a betegség orvosi neve. Fotó: Karnok Csaba
A fogadalmi templom előtt összegyűlt tömeg a járványos gyermekbénulás elleni küzdelemre szólította fel a világot. A polio a betegség orvosi neve. Fotó: Karnok Csaba

Hogy az amerikai szervezetet is sikerült bevonni a rendezvénybe, valószínűleg annak köszönhető, hogy nem kisebb híresség adta nevét a kampányhoz, mint Bill Gates.

– A szegedi rendezvénnyel szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik eddig is segítettek, és felhívjuk az emberek figyelmét: a járványos gyermekbénulás elleni küzdelemhez, a betegség végleges eltörléséhez mindnyájan hozzájárulhatunk – hallottuk Gera Gábortól, a Rotaract Club Szeged képviselőjétől. Azt az összeget, amit a Rotary Alapítvány összegyűjt a nagyvilágban a nemes célra, Bill Gates alapítványa megduplázza.

Olvasóink írták

  • 2. lauraszegedi 2009. május 08. 09:06
    „Igen kedves Tulipánt, nálunk már szerencsére a múlté! De nagyon sok olyan ország van még a Földön, ahol nem magától értődő és alanyi jogon járó az oltás. Erre gyűjt a Rotary, a Rotaract és Bill Gates alapítványa.”
  • 1. tulipant 2009. május 08. 03:00
    „Ezt nem ertem, hiszen polio mar a multte, az utobbi 40 evben mindenki megkapja a sabin csepekket gyerekkoraban. Most nem ez van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik most harmadik, 2010-ben a második erő lesz

Szeged - A Jobbik a harmadik politikai erő – igazolja majd az európai parlamenti választás. A 2010-es választásokon pedig akár a második is lehet – mondta ki Varga Antal, a Jobbik szegedi elnökségi tagja szerdán. Tovább olvasom