Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Embercsempész és határsértők Ásotthalom térségében

Ásotthalom – A helyi polgárőrök segítették a határrendészek munkáját.
A rendőrök elsőként egy tizenkét fős csoportra figyeltek fel, akik még vasárnap 0 óra 20 perckor Ásotthalomnál akartak illegálisan bejutni az országba. Őket egy órával később egy tizenkilenc határsértőből álló társaság követte, amelynek tagjai ugyanott próbálkoztak tiltott határátlépéssel. Az illegális migránsokat a járőrök a polgárőrökkel együttműködve elfogták és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A szír, török, pakisztáni, afgán és indiai állampolgárok sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempész és határsértők Ásotthalom térségében. Fotó: CSMRFK (galéria)

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedden a reggeli órákban egy szerbiai honosságú gépjárművet igazoltattak Ásotthalom külterületén, a Gátsori úton. Az autó utasai az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. A nyomozás során kiderült, a gépkocsit vezető szerbiai állampolgár azért lépett be Magyarországra, hogy Bécsbe szállítsa a határsértőket.

A sofőr ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya várhatóan gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiánypótló iroda az egészségmegőrzésért

Betegklubokat, életmódváltó programokat és szűrővizsgálatokat szerveznek, emellett ingyenes egészségügyi szaktanácsot is adnak a kisteleki egészségfejlesztési irodában. Tovább olvasom