Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Embercsempész maffiahálózat

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel vádol az ügyészség magyar és szerb állampolgárokat. Két vádlott védője egy volt rendőrkapitány.
Főleg kínaiak, szerbek, és albánok Magyarországra, majd Ausztriába juttatását szervezte meg Szerbiából az a nemzetközi embercsempész hálózatot kiépítő és működtető banda, amelynek tagjait bűnszervezet létrehozásával vádolja a Szegedi Városi Ügyészség.

A rendőrség és a határőrség részben telefonlehallgatások segítségével számolta fel a hálózatot. A bűnszervezet tagjainak többségét elfogták, összesen hét magyar és két szerb férfi került rendőrkézre. Egy magyar, a keresztapa K. L. és két szerb, N. B. és S. A. ez év májusa óta előzetes letartóztatásban van, a többieket rövidebb-hosszabb ideig tartó fogva tartás után szabadon engedték.

A bűnszervezetet úgy alakították ki, hogy a tagok csak közvetlen kapcsolataikat ismerték, másokat nem, és általában telefonon érintkeztek. Az embercsempész maffiahálózat elején az a máig ismeretlen szerb társaság állt, amelyik Szabadkán „begyűjtötte" az igényeket. A következő ponton azok a később lebukott szerb és magyar, jórészt különböző bűncselekmények miatt már elítélt személyek voltak, akik átkísérték a szerb-magyar zöldhatáron a Magyarországra vagy valamelyik nyugat-európai országba tartó szerbeket, kínaiakat, koszovói albánokat. Az átcsempészett embereket szállítók fogadták, az ő „munkájukat" pedig az első állomásig, általában Budapestig, de gyakran Sopronig, figyelők segítették. Az embercsempészeknek 140 ezertől 375 ezer forintig terjedt a tarifájuk, ennyit kértek egy ember eljuttatásáért Szerbiából Magyarországra.

Az idén májusban felszámolt maffiahálózat bizonyíthatóan már 2003 óta működött. Az ügy érdekessége, hogy két vádlott védője Kastyák János, a kiskunhalasi rendőrkapitányság öt éve botrányos körülmények között lemondásra kényszerített volt vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged a bűnügyi toplista élmezőnyében

Budapest után Szegeden történt a legtöbb lopás az elmúlt évben. Ennek ellenére a toplista élén… Tovább olvasom