Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Embercsempész négy határsértővel Tiszaszigeten

Tiszasziget - A szegedi határrendészek csütörtök hajnalban a tiszaszigeti zöldhatárban négy határsértőt és egy embercsempészt fogtak el - tudta meg a delmagyar.hu.
A járőrök hajnali fél kettőkor Szöreg és Újszentiván között egy gyanús járműre lettek figyelmesek, melyet megállítottak és igazoltattak. A személygépkocsiban egy horvát állampolgár ült, aki elmondása szerint eltévedt és a román határt keresi. A járőrök az okmányokat rendben találták, és útbaigazítás után továbbengedték, azonban a horvát férfi viselkedését gyanúsnak vélték, így mozgását figyelemmel kisérték.

Gyanújuk beigazolódott: a férfi által vezetett jármű Tiszasziget felé vette az irányt. A határrendészek követték és technikai eszközeik segítségével figyelték a tevékenységét.

A horvát állampolgár nem tétlenkedett, ugyanis négy illegális határátlépőért igyekezett a magyar-szerb zöldhatárra.

A szegedi határrendész járőrök megvárták, hogy az embercsempész visszaforduljon, majd szabályosan megállítani és igazoltatni akarták. A horvát férfi, amikor észlelte a rendőröket, gázt adott és elhajtott a helyszínről. Megkezdődött a forrónyomon üldözés, amely egészen Szeged határáig tartott, ugyanis ott sikerült megállásra kényszeríteni az embercsempészt a négy határsértővel.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a járműben utazó négy személy nem rendelkezik a magyarországi jogszerű tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, és szerdán indultak el Koszovóból.

A horvát állampolgárral szemben embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg a 4 koszovói állampolgár ügyben idegenrendészeti eljárás indult.

Olvasóink írták

 • 4. Dj_Lucky 2009. október 19. 05:49
  „gyönyörű hogy mik történnek tőlem pár méterre :D”
 • 3. VV4 2009. október 15. 20:36
  „Nem hőkamera kellett, hanem mondjuk éjjellátó, amivel messziről is látják a jármű fényeit és pl. a felvillanó féklámpát.”
 • 2. rozator 2009. október 15. 18:17
  „Mi a túrónak a hőkamera?”
 • 1. dodó 2009. október 15. 17:01
  „+4 koszovói cigány eltartása az adófizetőknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sereghajtók a nyelvtudásban

A nyelvi elszigeteltséggel és a hazai nyelvoktatás alacsony színvonalával magyarázzák a szakemberek, hogy a 25 és 64 év közötti magyarok 74,8 százaléka csak anyanyelvén tud megszólalni. Tovább olvasom