Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Emberkiállítás a Pincében

Csaholva, nyüszítve, lihegve masírozik át a versengő emberhad az Emberkiállítás című előadáson szombaton 19 órakor a Szegedi Pinceszínházban.
Kutyák helyett emberek mérik össze tudásukat és fizikai erejüket egy ebversenyt idéző előadáson szombaton a Szegedi Pinceszínházban. Az Emberkiállítás című produkció némi csaholással február 14-én 19 órakor debütál, amelynek szereplői, Frank Tímea, Gyüdi Eszter, Gyüdi Sándor, Kovács A. Gyula, Szilágyi Szabolcs "a tökéletes ember díjáért küzdenek" – az Országos Embertenyésztők Szövetségének ajánlásával.

"Vitriolban ázott történelmi tabló ez, melyen majd csaholva, nyüszítve, lihegve masírozik át a díszes, versengő emberhad" – így ajánlja a Homo Ludens Project HeccMestere (Kállai Ákos) a produkciót. A Kurátor és Rendező Ember, Benkő Imola Orsolya a művészeti ágakon átívelő előadásról elmondta: – Minden egyes nap hasonló helyzetekkel találkozunk, mert versenyzünk és versenyeztetünk, megmérnek minket és mi megmérünk másokat – mondta a Homo Ludens Project megálmodója és létrehozója.


A magyarul "játékos ember" nevű szegedi alkotóközösséget a játékos, önfeledt gyermeki szemléletmód inspirálta ezúttal is:szabad játék a különböző művészeti ágakkal, szabad játék műfajokkal, látszólag összeegyeztethetetlen témákkal, nevetséges, megvetett vagy épp szimpatikus figurákkal, kritikus társadalmi helyzetekkel, játék a valósággal, játék a színházzal.

A Homo Ludens Project alkotóközösség saját hitvallása szerint szemléletük lehetővé teszi a társadalmi problémák szabad, és játékos megközelítését, a különböző művészeti ágak, műnemek és műfajok keveredéséből származó új műfajok létrejöttét, nyitottságot az európai és tengerentúli kortárs művészetekre. Így köszönhettünk már nekik autós színházat (CAR-MEN), míg az Emberkiállítás egy norvég kezdeményezéssel mutat rokonságot. Tavaly Oslóban 80 önkéntest "állítottak ki" egy "emberi állatkert" formájában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrekbe kerülhet az influenza egy családnak

Tovább nőtt az influenzások száma a megyében. Szinte minden korosztályt elért már a vírus, amely ellen ugyan nincs gyógyszer, a tünetek azonban enyhíthetők. Tovább olvasom