Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Embert kínoztak Battonyán: Réka fogait kitépték, felakasztották, testébe áramot vezettek

Kübekháza, Battonya – A kínok kínjait kellett kiállnia tavaly nyáron bekövetkezett haláláig a 25 éves kübekházi Bartos Rékának. A lány elásott földi maradványai október elején kerültek elő egy battonyai családi ház udvarából. Rékát halála előtt hosszú időn át válogatott kegyetlenségekkel bántalmazták.
A magyar kriminalisztika történetének minden bizonnyal a legbrutálisabb gyilkossága történt Battonyán 2010 júliusában – mondta Kiss Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója keddi sajtótájékoztatóján. Megírtuk: a Békés megyei rendőrök október 6-án egy battonyai ház udvarát ásták fel, ahol megtalálták a 25 éves Bartos Réka 1 éve elásott földi maradványait. A rendőrök még aznap őrizetbe vettek a 35 éves szegedi M. Zoltánt, akit azonnal meggyanúsítottak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel. Azóta egy 33 éves battonyai nőt, K. Adriennt és annak jelenlegi élettársát, a 33 éves S. Zoltánt is elfogták a rendőrök. Az ő házukban élt Réka, akit a nyomozás jelenlegi állása szerint éveken át kínoztak.

A lány testén és arcán cigicsikkeket nyomtak el, olyan testi erővel bántalmazták rendszeresen, hogy előfordult: az egyik elkövető lábujja is eltört. Pókereztek, ahol a győztes jutalma Réka megverése volt. A fiatal nő fogait és körmeit fogóval kitépték, a lábujjait fogóval eltörték, végtagjait lánccal kikötözték. Gerendára kötéllel húzták fel úgy, hogy a lába nem érte a földet és a fulladás határáig tartották így. Izomstimuláló géppel a vizes testét megrázatták. A kínzásfajták egy részét a rendőrség kegyeleti okokból nem hozta nyilvánosságra. Az egyik bulvárlap a gyilkosság kiderülése után beszélt K. Adriennel. Sírva mondta: ő és Réka Kübekházán töltötte gyerekkorát, onnan ismerték egymást.

A Battonyán elásott lány gyilkosának elfogása


Nagybátyja, Radics Attila tavaly tavasszal hiába kérte: térjen vissza Kübekházára. Hogy mit mondott most Radics, azt megtudhatja a Délmagyarország és a Délvilág szerdai számából.

* * *

Nem bírta a 13 éves szemtanú

Tóth Csaba bűnügyi osztályvezető, a nyomozás irányítója elmondta: a lány kínzásainak egy részét látta K. Adrienn 13 éves lánya is. Ő nem bírta tovább a lelki terhet, s kérte az anyját és élettársát: tegyenek bejelentést a rendőrségen. Ők ezt megtették, de gyilkosként egyedül M. Zoltánt nevezték meg. A nyomozás során azonban kiderült: a lány életének kioltásában a nő is részt vett, a kínzásokban pedig a jelenlegi élettárs is aktívan közreműködött. A két férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van, a nő pedig Budapesten elmegyógyintézeti megfigyelés alatt áll. Hogy végül mi okozta Réka halálát, arra orvosszakértői, antropológiai vizsgálat deríthet fényt. A gyilkosság és kínzás oka valószínűleg szerelemféltés volt: ez fordult át brutalitásba.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. nusika23 2011. október 31. 18:58
  „Remélem a börtönben megkapja a magáét!!!!!!! Remélem meg kínozzák ahogy ő azt a szerencsétlen lányt! A kutyát nem érdekli hogy hány kilós ember tiszta szégyen hogy egy nővel emberkedett!!!! De nagy vagányság! Jól tették a rendőrök!!!”
 • 28. tron 2011. október 26. 11:51
  „AtyaIsten...”
 • 27. rodeziai 2011. október 19. 19:44
  „jajj én ezeket a cikkeket nem bírom végigolvasni, borzasztó, miért vannak ilyen agybeteg,szadista élőlények a Földön, nincs igazság, nem lehet őket kellőképpen megbüntetni, nincs olyan súlyos ítélet a világon melyet megérdemelnének.”
 • 26. Alsóváros 2011. október 19. 09:41
  „Szegény Réka :(”
 • 25. papsajt 2011. október 19. 07:11
  „"Pókereztek, ahol a győztes jutalma Réka megverése volt."
  Szerintem ilyet nem tesz normális ember. Nem tudtak mit kitalálni jó dolgukban?!?
  Nem ír a cikk az elkövetők etnikumáról, bár a tv-ben jól látható volt, gondolom sok embernek eszébe jutott,hogy a prostitúcióra kényszerített nőkkel is ezt teszik!
  Ezért senki ne gondolja, hogy egyedi eset.”
 • 24. magyarjan 2011. október 19. 06:48
  „remélem, hogy összkomfortos, LED tv-s, szaunás cellát kapnak az elkövetők....mentálisan helyrejönnek, és büntetésük letöltése/1-2 év/ után teljes értékű polgárként tudnak majd beilleszkedni társadalmunkba!!!”
 • 23. Besenyő_Pistabácsi 2011. október 19. 06:43
  „Csak ember tud lenni a legállatabb.”
 • 22. Egyolvasó 2011. október 19. 06:18
  „Ha ezt a felvételt meglátja a fidesz és Dr. Balsai István, lesz ne mulass a rendőröknek, nem is értem, hogy miért kellett ekkora erőt kivezényelni erre a 40 kilós emberre mikor egy rendőr is elég lett volna.”
 • 21. heró 2011. október 19. 01:14
  „15. szilencium

  teljesen egyetértek veled!!!!!”
 • 20. Lenry 2011. október 18. 22:40
  „nehezen, de túllépve mindezeken a borzalmakon, amit egy horrorfilmbe is soknak tartanék, nagyon, de nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fognak válaszolni arra a kérdésre, hogy mégis mivel indokolják a tettüket?

  remélem a DM beszámol a folyományokról.”
 • 19. goldfish 2011. október 18. 21:53
  „Éveken át??? Hogy-hogy nem tudott elszökni vagy valahogy jelt adni valakinek?

  És a környékben senkinek sem tűnt fel, hogy mi folyt ott? Hosszú éveken át???”
 • 18. Gillingalang 2011. október 18. 21:47
  „Az ilyen - minden kétséget kizáróan bizonyított - brutális, kegyetlen gyilkosságok elkövetőit nem szabadna életben tartani, vissza kellene hozni a halálbüntetést. Gyomorforgató volt végigolvasni is, hogy mit tettek a szerencsétlen lánnyal, borzasztó, hogy ezt még az elmebeteg nő lánya is látta, sosem fogja kiheverni szegény. A három elkövetőnek legalább ennyi szenvedést kívánok, remélem, hogy minden nap a poklok poklát fogják átélni a börtönben, amíg csak a másik pokolba nem kerülnek. Tényleg sajnálok minden fillért, amit rájuk fognak költeni.
  Az elhunyt nyugodjon békében, most már nem bánthatják. Mi emberek, pedig figyeljünk és vigyázzunk sokkal jobban egymásra!”
 • 17. agyament 2011. október 18. 21:29
  „Az ilyen embereknél kizárólag a szemet-szemért szabályt szabadna alkalmazni.....nagyon sajnálom szegény lányt. Részvétem a családjának.”
 • 16. papen 2011. október 18. 21:09
  „maximálisan egyet értek avval, hogy ilyen véglényeknek nincs helye sehol, de legfőképpen itt, a földön.
  Viszont az áldozatról kevés szó esett. Őt már nem lehet feltámasztani. Azon kellene munkálkodni mindenkinek, hogy ilyen ne forduljon elő többet. A megoldás egyébként itt van, az eddigi hsz-ekben.”
 • 15. szilencium 2011. október 18. 21:09
  „Tiltakozom,hogy az általam befizetett adóból eltartsák ezeket a lelketlen gyilkosokat,és tiltakozom,hogy az általam befizetett járulékokból egészségügyi kezelésben részesüljenek!!!!
  Szükséges lenne indítani egy népszavazási lehetőséget arról,hogy az önvédelmen kívüli emberölési ügyekben elítélteket ne lehessen állami pénzből eltartani!Magánkézbe adnám az eltartásukat.Csak annyi lenne a követelmény,hogy a kiszabott büntetés ideje alatt nem hagyhatja el a büntetés végrehajtásra kijelölt intézet falait,kivéve az elítélt elhalálozása esetén,akinek a holttestét állami ellenőrzés mellett kellene hamvasztani!
  A "maszek" kihozná belőlük a maximumot a tisztességes haszon érdekében!Ha dolgozna a kenyér és szállásadónak akkor eszik és él,ha nem akkor nincs kaja,fűtés,ruha és az egyik elhíresült római császár után szabadon:" hullana a férgese"!
  Ismerem a magyarcsanádi családot is,ezért is háborít fel az átlagnál jobban az ilyen bűneset!Nyugodjon békében az áldozat,a bűnösök meg precedens értékű büntetést kapjanak!”
 • 14. tom_peris 2011. október 18. 20:29
  „Csak ugyanazt lehet kívánni az elkővetőknek mint amit ők tettek...”
 • 13. gabocac 2011. október 18. 20:16
  „Remelem a legsulyosabb iteletet fogjak kapni.Csak sajnos addig mi tartjuk el ezeket az allatokat!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. Fatboy35 2011. október 18. 20:05
  „Példát vehetnének az iszlám jogból. Az ilyen genetikai korcs pl. Iránban nem sokáig rontaná a levegőt.Főtéren nyilvános akasztás,előtte persze alaposan "megdolgozva". Álszent jogvédők meg elmehetnek a náthásba.Kinyílt a bicska a zsebemben mikor olvastam mit csináltak a lánnyal.Finoman fogalmaztam mert még kimoderálnak.”
 • 11. booo 2011. október 18. 19:47
  „Az ilyenek nem is emberek, hanem állatok, de az állatoknak is van annyi eszük hogy ilyet mégsem csinálnak!
  Nem kívánhatom hogy a tettesek is hasonló kínokat éljenek át, csak azt hogy életük végéig egy sötét cellában porosodjanak!”
 • 10. Mil 2011. október 18. 19:45
  „Ilyenek sajnos mindig is voltak és lesznek. Primitív emberek. Valószínűleg ténylegest kap, sajnos civilizált körülmények közt. Dehát ez a demokratikus, civilizált jogállam ára. Mondjuk én Tökölre raknám a ..cigányok közé..
  Bár ott nincs TÉSZ részleg. <moderálva..>”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólós osztályfőnöki óra

Sportág- és csapatnépszerűsítő túrába kezdett a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata és utánpótlásbázisa, a Szeged Vízipóló Suli. Tovább olvasom