Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Emelnék a jogsi árát

Nem eladja, hanem határozatlan időre bérbe adja a megyei önkormányzat a szegedi Csongrádi sugárút végén található tanpályát – ha jóváhagyja a tulajdonosi bizottság döntését a ma ülésező megyei közgyűlés.
A jogszabály szerint csak az kaphat jogosítványt, aki legalább 9 órát tanult a rutinpályán vezetni és sikeresen túljutott a vizsgán. Az is törvény, hogy csak az a szakoktatással foglalkozó „sofőriskola" kaphat engedélyt, amely zárt gyakorló pályával rendelkezik. E tények jelzik: kulcskérdés, mi a sorsa a térség legnagyobb, Szeged határában épített tanpályájának.

A terület tulajdonosa, a Csongrád megyei önkormányzat és a létesítmény bérlője, a Csongrád megyei Autós Iskolák Közhasznú Egyesülete közel fél éven át tárgyalt. A megyei önkormányzat tulajdonosi bizottsága a megyegyűlés mai ülésén azt javasolja, hogy a tanpályát vegyék ki az értékesítésre kijelölt ingatlanok közül, s a területet az eddiginél háromszor nagyobb bérleti díjért továbbra is az egyesület használhassa – tudtuk meg Molnár Józseftől, a testület elnökétől. A tervezetben az is szerepel, hogy a bérleti díj 2010-ig évente 50 ezer forinttal növekszik. Az ötödik esztendőre üzleti alapúvá növekvő díjat azontúl évente az infláció mértékével növelik.

– A 2006 januárjáig érvényes, havi 52 ezer 700 forint helyett ezentúl egy évig havonta 150 ezerért bérelhetjük a tanpályát – magyarázta Dudás László. A közhasznú egyesület elnöke elmondta: a díj háromszorosra emelésével talán még elbírnak, de csak úgy, ha a jogosítványok árát körülbelül kétezer forinttal emelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerestük, de nem találtuk a megyei adósokat

A gazdasági társaságok közül egy budapesti cég közel 10 milliárddal, egy celldömölki férfi pedig… Tovább olvasom