Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Emesének naponta megköszönik

Szeged - Ági van, bár a szegedi táncművész sosem kóstolta. Lászlónak jók a fogai – hiszen a rágószervek specialistája. Kata pedig inkább a másik kólamárkára szavaz. Mi történik, ha keresztnevünk reklámszlogen lesz?
"Köszönjük, Emese!" – szól a szállóigévé vált mondat a reklámból. Számos ilyen mondat van – aki az abban szereplő nevet viseli, napjában többször is hallhatja beszélgetőpartnereitől a vicceskedő aranyköpést.

Így jár Szalma Emese egykori rádiós műsorvezető, rendezvényszervező is. – Egy-egy megjegyzésem után valaki szinte mindig bevágja ezt. Persze humorosnak szánják, nekem sokadszor már nem az. Például amikor angoltanfolyamra jártam, és kaptam egy nyelvtani kérdést, hosszan, kissé tudálékosan kifejtettem a választ. Erre jött a már ismert mondat – eleveníti fel az esetet, amikor nevetett ugyan a többiekkel, de nem őszintén. E sorok írója is gondban volt az interjú végén: vajon meg merje-e köszönni a beszélgetést Emesének?

Katának nem kell Vajna

– Éppen a napokban sütötte el ismét egy ismerősöm: „Kata vagyok, van még egy Pepsid?" – hallottuk Boldizsár Katától, a Rádió Plusz műsorvezetőjétől. – Érdekes, csak a pasik piszkálódnak ezzel, nőktől még nem hallottam. Ma már poénnak veszem, de anno kifejezetten dühös voltam, ha meghallottam: egyrészt kólából a másik márkát szeretem, másrészt nem voltam vörös hajú. Andy Vajna sem az esetem – vallja be.

„Csókolom, Ági van"? A copfos kislánnyal népszerűsített szűrt gyümölcsnektár szlogenjét az egyik szatirikus hetilap még Horváth Ágnes egykori SZDSZ-es egészségügyi miniszterrel is elsütötte. Markovics Áginak, a Szegedi Kortárs Balett táncművészének sem ismeretlen a tréfa. – Hű, mikor is volt ez? A 80-as években, 12–13 éves lehettem. Amikor ment a tévében, én is sokszor hallottam, de sosem volt bántó, inkább vicces – mondta, bevallva: már nem is emlékszik, mi volt az Ági – sosem kóstolta.

„Jók a fogaid, Laci!" – nem is lehetne avatottabb címzettje a szállóigévé vált szlogennek, mint dr. Mustafa László szegedi fogszakorvos. Hallja is eleget, pácienstől és baráttól egyaránt. – Előjön ez a mondat elég gyakran, valahonnan beugrik az embereknek. Igaz, arra már nem emlékeznek, mit is reklámoztak vele – emlékeztet. A megoldás: fogkrémet. Azt mondja: jó lenne, ha minden magyar névvel igaz lenne az aranyköpés, de ettől tapasztalatai szerint még messze vagyunk. Nem elég tudatosak az emberek, nem járnak rendszeresen ellenőrzésre – pedig a fogszakorvos mindenkit szívesen köszöntene a fenti mondattal, kissé személyre szabva, az illető keresztnevével.

Olvasóink írták

  • 2. bélás 2009. augusztus 13. 14:08
    „D M nagyon agyment cikkei. Gratula.”
  • 1. persona 2009. augusztus 13. 12:49
    „az utóbbi hónapokban úgy látszik az a DM legfőbb problémája, hogy kit hogy hívnak..:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sisi ükunokájával jön Szegedre

Szeged - Lévay Szilveszterrel, az Elisabeth Grammy-díjas komponistájával eljön a musical szombati Dóm téri bemutatójára Sisi ükunokája is. Tovább olvasom