Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Emlékparki kassza

Ópusztaszer - Tavaly februárban döntötte el a megyei közgyűlés, hogy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban folyó beruházást és a cég pénzügyi helyzetét folyamatosan figyelteti.
A feladattal megbízott alelnök, Zakar Péter ezután minden ülésen tájékoztatta a képviselőket a helyzetről: arról is, mennyi a veszteség, és mit tettek eddig a ledolgozása ellen. Azt lehetett tudni, hogy a park nehéz helyzetben van. Miután 28 milliós veszteséggel zárta 2008-at, és félő volt, hogy a helyzet 2009-ben tovább romlik, a közgyűlés előbb 52, majd 48 millió forintos tagi kölcsönt adott. Közben azért, hogy ismét nőjön a látogatók száma, elindított egy 572 milliós beruházást, amely most is zajlik, és tavaly ősszel új igazgatót választott a kft. taggyűlése, a közgazdász Tokovics Tamás személyében.

A legújabb jelentés arról szól, hogy a mostoha körülmények és a rossz időjárás ellenére is biztatóan alakul a látogatók száma az első negyedévben. A parknak nincsenek likviditási problémái, nyitni fog a potenciális külföldi látogatók felé is. Nemzetközi néptánctalálkozót szervez, utazási irodával kötött megállapodást. A parkban 106-an dolgoznak, ebből 51 embert már idén vettek fel. Az élő skanzenben csendőr is dolgozik, aki felkészült a csendőrség múltjából, és új a juhász, akiről lapunk is írt nemrég. A park tovább növeli az állatállományt.

Olvasóink írták

 • 3. web 2010. május 01. 17:55
  „és a katának miért van szolgálati autója mikor a sajátja a garázsban áll? az alig várszerű kis házikójában?”
 • 2. Titanilla 2010. április 28. 20:13
  „Minap néztem meg a honlapjukat, mert pükösdkor szeretném a vendégeimet elvinni, de olyan belépő árakat találtam, hogy nem valószinű - még hozzászámolva az autóbusz költséget- hogy sikerül összehozni. Tudom hogy sok a látnivaló, lehet egy egész napos program, de hiába, ha a költségvetés nem engedi. És azt hiszem többen vagyunk igy. Azt is megértem, hogy a fenntartás is sok pénzbe kerül, de egy ilyen történelmi emlékhellyel nem ártana ha minél többen megismerkedhetnének.”
 • 1. Bike 2010. április 28. 11:42
  „"mennyi a veszteség, és mit tettek eddig a ledolgozása ellen"
  Tehát nem a veszteség csökkentése érdekében dolgoznak...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvágta az M43-as töltése a vízelvezető csatornákat

Aki a sándorfalvi csomópontnál az épülő sztrádahídról lenéz a mélybe, úgy érzi, mintha egy mocsár felett állna. Tovább olvasom