Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ének a metrón és egy szál zokniban

Szeged - Mindkét szegedi csapat bejutott A Dal című énekverseny döntőjébe. A Fool Moon és a HoneyBeast is esélyes tehát arra, hogy hazánkat képviselje az eurovíziós dalfesztiválon. Szombaton derül ki, hogy a legjobb 8 jelölt közül ki utazhat Koppenhágába.
Huszonöt százalék esély van arra, hogy szegedi együttes képviseli majd hazánkat az eurovíziós dalfesztiválon. Mindkét szegedi együttes bejutott ugyanis A Dal döntőjébe: vasárnap este a Fool Moont a zsűri, a HoneyBeastet pedig a közönség juttatta tovább a középdöntőből. A szombati adás után ezzel teljessé vált a döntő mezőnye: a két szegedi csapat mellett Kállay-Saunders András, Pál Dénes, Király Viktor, Bogi, a New Level Empire és a Depresszió léphet szombaton ismét színpadra – immár a dalválasztó műsor fináléjában.

Fool Moon. Fotó: MTV
Fool Moon. Fotó: MTV

– Nem számítottam rá, hogy döntősök leszünk, hiszen nálunk sokkal populárisabb előadókkal kerültünk egy csoportba – értékelte az eredményt Németh Miklós, aki amellett, hogy a Fool Moon egyik énekese, a formáció művészeti vezetője is. Ezzel egyébként meglehetősen nehéz helyzetbe hozták magukat a fiúk, hiszen megfogadták: ha bejutnak a döntőbe, egy szál zokniban adják elő a tévé nyilvánossága előtt dalukat.

A HoneyBeast szinte az esélytelenek nyugalmával állt színpadra vasárnap, így óriási meglepetés volt számukra, hogy a közönség a döntőbe szavazta őket. – Ilyen mezőnyben ez egy óriási eredmény egy szegedi zenekarnak, így bármi is lesz a végeredmény, mi már győztesnek érezzük magunkat – fogalmazott Lázár Tibor. A csapat egyébként éppen tegnap teljesítette fogadalmát: mivel bekerültek a legjobb 8 közé, az egyik metrón énekelték el az utazóközönségnek számukat.

HoneyBeast. Fotó: MTV
HoneyBeast. Fotó: MTV

Győzelmi esélyeikről is megkérdeztük a két szegedi csapatot. A Fool Moonról a zsűri úgy fogalmazott: ők az egyetlenek, akik olyasmivel képviselnék hazánkat, amellyel az egész nemzetközi mezőnyből kiemelkedhetnének egyediségükkel. Németh Miklós erre azt mondta: kétszer is volt már a cappella csapat az eurovíziós dalfesztiválon, mégsem sikerült jó eredményt elérniük. – Nálunk a koreográfia és a dal is kicsit más azokhoz képest, vagyis az érdekességfaktorunk megvan. Király Viktor 40 pontos produkciójával mindenkinek nehéz felvenni a versenyt, Pál Dénesnek pedig hatalmas rajongótábora van, ami a közönségszavazáson nagyon sokat számít.

A HoneyBeast tagjai szerint több olyan produkció is van, amely abszolút profi, és bárhol megállná a helyét. Ők a Fool Moont, valamint Kállay-Saunderst és Király Viktort várják a legjobb négybe. – Jó lenne, ha mellettük mi is ott állnánk – tették hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyik bezár, a másik kinyit

Sorra nyílnak a garázsboltok a lakótelepeken? Tényleg magasabb áron kelnek el a kocsibeállók, ha üzletnek is alkalmasak? Tovább olvasom