Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Engedély híján működik a Rádió Plusz

Szeged - Nem rendelkezik érvényes médiaszolgáltatási jogosultsággal és rádióengedéllyel a Rádió Plusz, mivel nagyjából másfél millió forint műsorszolgáltatási díjtartozás miatt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az erre vonatkozó kérést elutasította. A rádió azonban továbbra is működik.
Problémássá vált a Rádió Plusz működése. A Szegeden és Szentesen is hallható adó 12 éves médiaszolgáltatási jogosultsága – hasonlóan az ország számos más kereskedelmi rádiójához – ez év januárjában lejárt. A médiatanács ezt követően két alkalommal kötött ideiglenes, 60 napos médiaszolgáltatási szerződést. Ennek egyik feltétele az volt, hogy az időarányos médiaszolgáltatási díj legkésőbb a 60 napos jogosultság kezdőnapját megelőzően a tanács számlájára beérkezzen.

– A mintegy másfél millió forintot azonban a megadott határidőre a Juventus 100,2 Kft. nem utalta át, ezért a május 9-ével kezdődő időszakra vonatkozó, immár harmadik ideiglenes szerződés megkötését elutasítottuk – közölte megkeresésünkre a NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Vagyis a Rádió Plusz nem rendelkezik érvényes médiaszolgáltatási jogosultsággal, sőt: mivel rádióengedélyt is csak érvényes szerződés megléte esetén ad ki az NMHH, ezt a kérelmet is elutasította a hatóság.

– Mind a médiaszolgáltatótól, mind a műsor szórását végző vállalkozástól elvárható a jogkövető magatartás, azaz hogy érvényes szerződés és rádióengedély hiányában ne sugározzon műsort. Amennyiben a hatóság értesül arról, hogy a médiaszolgáltató szerződés nélkül, jogosulatlanul, a jogerős döntés ellenére műsort szolgáltat – és a döntést nem támadták meg, illetve a bíróság a végrehajtást nem függesztette fel – intézkedik az adó lekapcsolásáról – áll még a lapunknak küldött levélben.

A Rádió Plusz közleményben reagált megkeresésünkre. Ebben megerősítik: a Médiatanács 2011. május 18-án elutasította a Rádió Plusz sugárzási kérelmét a május 9. és július 7. közötti időszakra, arra hivatkozva, hogy a rádió nem fizette be a szóban forgó 60 napra vonatkozó médiaszolgáltatási díjat, hanem részletfizetési kedvezményt kért. Kiemelték azonban: a frekvencia üzemeltetője két részletben befizette a teljes összeget, így díjtartozása nincs.

„A médium dolgozói és a frekvenciát üzemeltető kft. úgy döntöttek, folytatják a munkát, és a Rádió Plusz júniusban is hallható lesz. A rádió továbbra is teljesíti hirdetőpartnerei megrendeléseit. Mivel Szeged másik kereskedelmi frekvenciájára (95,4 MHz) már kiírták az új pályázatot, a közeljövőben a Rádió Plusz esetében is várható a kiírás. A stáb határozott szándéka, hogy részt vesz a tenderen."

Olvasóink írták

 • 9. laca74 2011. június 15. 17:10
  „Lehet sokaknak fel se tünne hogy már nem sugároznak,unalmas zenék unalmas müsorstruktúra a mikrofon mögött ülök inkább egymást szórakoztatják mint hogy értelmesen vezetnék a rájuk bizott müsoridöt.”
 • 8. rolee 2011. június 15. 12:01
  „5. L0GARITMUS 2011.06.15. 09:58

  De mi Magyarországon vagyunk, a szlovákok <moderálva> ...”
 • 7. benq 2011. június 15. 10:32
  „na és hol itt a baj? Hajrá”
 • 6. mgabor 2011. június 15. 10:30
  „Rádióamatőr vizsga tárgykörök
  Egyéb forgalmazási rövidítések

  55 sok sikert!
  73 üdvözlöm!, minden jót!
  88 ölelés és csók!”
 • 5. L0GARITMUS 2011. június 15. 09:58
  „szlovakiaban tiltott onkenyuralmi jel a 88
  nálunk lehet radio neve is?”
 • 4. bespin 2011. június 15. 07:57
  „A Hírközlési Felügyelet menjen ki, nyomja le a kismegszakítót és vége. Bezzeg, ha én "frekvenciáznék" engedély nélkül, de tudnák a dolgukat.”
 • 3. Kisg 2011. június 15. 06:56
  „1-re: hát mert dobozból szól, te butus :-D Vagy a te rádiód milyen formájú? ;-)”
 • 2. szgd-i 2011. június 15. 06:55
  „Ezek szerint rájuk nem vonatkoznak a törvények????”
 • 1. FordTom 2011. június 15. 06:30
  „I <3 Rádió88 :) Pluszt sose szerettem... teljesen más a hangzás mint a 95.4-en.. olyan mintha dobozból szólna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltartást akart, becsapták: egymilliója után fut Gregus Jenő

Eltartási szerződést akart kötni Gregus Jenő valakivel, aki a gondját viseli. A megállapodás előtt megkopasztották. Tovább olvasom