Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Épül a piac Zsombón

Zsombó - Fedett piaca lesz hamarosan Zsombónak. Az épület heteken belül elkészül, a tereprendezés után pedig ősszel birtokba is vehetik a kereskedők.
A faluban eddig a régi kőasztalokon és azok környékén, az út mellett kínálták portékáikat kedden és pénteken az árusok. Az útszakasz túloldalán épül fel 22 millió forintból az új épület, amelynek 248 négyzetméteres fedett és 368 négyzetméteres nyitott, burkolt területén ezentúl kereskedhetnek. A piac a mezőgazdasági termelők számára ingyenes lesz, nem kell helypénzt fizetniük. A falu így ösztönzi a lakosokat arra, hogy helyi termékeket fogyasszanak.

Ősszel birtokba vehetik a kereskedők az új épületet. Fotó: Frank Yvette
Ősszel birtokba vehetik a kereskedők az új épületet.
Fotó: Frank Yvette

Olvasóink írták

  • 3. saturnus 2012. június 26. 07:20
    „Olyan szépen fejlődik,hogy a szennyvíz csatornát már 2011 tavaszán el kellett volna kezdeni és ez év végén késznek kellett volna lennie. "Nekem ez a piac igen jó hír."Mondom még-egyszer ha kell "Tol"-ba mondom, .Már három éve át kellett volna adni,2006-os Fidesz választási ígéret. Ez simán beillik az ígérgetések garmadájával amivel elhitették minden nagyon szép lesz minden nagyon jó lesz. És most mi van? Nulla fejlődés és leállt a gazdaság. Tavalyi év azonos időszakához képest 2.7% csökkent a fogyasztás. Ez iszonyatosan nagy pénz és ebben nincs elkülönítve a belföldi fogyasztó és külföldi fogyasztó szétválasztása. Mert ha ki tudták volna mutatni a belföldi,értsd magyar állampolgár és külföldi állampolgár fogyasztását akkor ez a 2.7% akár 5.4% is lenne ami nagyon valószínű mert, kereset csökkenés és a magyar keresetek elinflálódása miatt a vásárló erő erőteljesen csökkent. Szóval a derék emberek és kiszolgálóinak elhibázott gazdaságpolitikája nyomja rá a bélyegét valaha nagy reményekkel fejlődésnek indult falu lakóinak az életét,keseríti meg. Növekedett a munkanélküliség és legalább száz fiatal külföldre ment ki dolgozni a faluból az elmúlt években de az utóbbi két évben a számuk megduplázódott.”
  • 2. tol 2012. június 25. 19:44
    „nagyon derék emberek lakják Zsombót. Szépen fejlődik. Nekem ez a piac igen jó hír.”
  • 1. saturnus 2012. június 25. 11:22
    „Luca széke.Már három éve át kellett volna adni,2006-os Fidesz választási ígéret.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamosbaleset a Szabadkai úton: csak a szokásos

Megint a villamos győzött a Szabadkai út–Horgosi út körforgalmában: most egy fehér Opel pattant le róla. Tovább olvasom